3 pasi simpli pentru planificarea unei sarcini

3 pasi simpli pentru planificarea unei sarcini
Data publicarii: 22 Mai 2013

Chiar daca ti-ai dori ca sarcina sa fie un lucru spontan, planificarea este foarte importanta. Te vei asigura astfel ca sansele de a deveni mamica sunt maxime, organismul tau e pregatit si nu ai probleme de sanatate, care sa te puna in pericol nici pe tine, nici pe bebelus.

Decizia de a avea un copil si de a deveni parinte nu se ia peste noapte. E bine sa planifici, din timp, alaturi de partener acest moment si sa va ganditi serios daca sunteti pregatiti sa fiti parinti.

Nu va pripiti! Inainte sa faci un copil e bine sa iti dai seama daca e doar o toana de moment sau sentimentele materne sunt foarte puternice in tine.

Daca emotional esti pregatita sa devii mamica, atunci e bine sa iti pregatesti si corpul pentru cele 9 luni de sarcina.

Daca esti o mamica constiincioasa, atunci te vei preocupa de planificarea sarcinii cu 2 pana la 4 luni inainte de a ramane insarcinata. Se poate sa ai nevoie chiar de un an de pregatire pentru o sarcina fara probleme.

Pasul 1: Discuta cu medicul tau

Primul pas pe care trebuie sa il faci dupa ce te hotarasti ca vrei sa ramai insarcinata este o vizita la medicul tau. Un examen fizic general poate sa iti semnaleze, din timp, o eventuala problema care ar putea pune probleme in sarcina.

Mai mult, in situatia in care ai deja anumite afectiuni si iei unele tratamente pentru acestea, medicul tau iti poate spune daca poti ramane insarcinata in aceste conditii, daca trebuie sa opresti medicatia sau daca ai nevoie de monitorizare permanenta in sarcina.

Doctorul iti va recomanda, cel mai probabil, sa iei acid folic si alte vitamine care sa te ajute in timpul celor 9 luni.

Pasul 2: Revenirea ovulatie dupa contraceptive

Daca ai luat contraceptive, e bine sa discuti cu medicul tau ca sa poti afla cand e bine sa ramai insarcinata dupa stoparea lor. In mod normal, medicii recomanda trecerea a cel putin doua cicluri menstruale complete pana la conceperea unui copil.

Urmareste-ti ovulatia pentru a afla cand esti in perioada fertila. Ovulatia poate reveni la normal dupa 2 saptamani de la intreruperea pilulelor contraceptive. In cazul in care ai folosit contraceptive injectabile pe baza de progesteron, poti incerca sa concepi imediat dupa oprirea lor.

Pasul 3: Schimba stilul de viata

Gata cu stresul, cu mancarea nesanatoasa si sedentarismul “de canapea’. Toate acestea trebuie sa se schimbe daca vrei sa iti cresti sansele de a deveni mamica. Planificarea unei sarcini inseamna sa ai grija de tine si de organismul tau, sa urmezi o dieta cu multe vitamine si proteine, sa faci miscare si sa renunti la fumat si alcool.

Nu esti singura pe acest drum, asa ca si partenerul tau trebuie sa ia masuri daca vreti sa mearga totul ca uns. Barbatii care lucreaza in medii toxice ar trebui sa isi ia masuri de precautie pentru a nu-si afecta fertilitatea

Partenerul tau ar trebui sa mearga la un control de rutina pentru a-si verifica starea generala de sanatate. Ar putea scoate la iveala anumite probleme care sa provoace infertilitate.

Program Acasa TV
  • Luni
  • 06:00 Flori insangerate
    120 min
    08:00 Capcana razbunarii
    60 min
    09:00 Familia
    60 min
    10:00 Drumul catre tine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Amor real
    60 min
    13:00 Evadatele
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Sub semnul iubirii
    120 min
    19:00 Flori insangerate
    120 min
    21:00 Capcana razbunarii
    60 min
    22:00 Familia
    60 min
    23:00 Indragostiti din interes
    60 min
    00:00 Amor real
    60 min
    01:00 Capcana razbunarii
    60 min
    02:00 Inima nu minte
    195 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Flori insangerate
    120 min
Modifică setările cookies