Oamenii de stiinta "coc" in laborator carnea artificiala. Ai da 250.000 de euro pe un hamburger?

Oamenii de stiinta coc in laborator carnea artificiala. Ai da 250.000 de euro pe un hamburger?
Data publicarii: 17 Noiembrie 2011

Carnea de cultura  - burgeri sau carnaciori crescuti in laboratorul din Petri, in loc sa fie facuti din animale taiate – poate fi solutia pentru hranirea populatiei in crestere a planetei, pentru salvarea mediului inconjurator, dar si pentru salvarea a milioane de animale. Pana atunci, insa, ar putea sa mai treaca ceva timp si, cu siguranta, nu va fi ieftin, scrie Reuters.

Primul hamburger creat in laborator va costa undeva in jur de 250.000 de euro, spune Mark Post, biolog la Univestitatea din Maastricht, Olanda, care spera sa scoata cat mai repede pe piata noua delicatesa.   “Primul hamburger va fi o dovada ca faptului ca se poate”, a spus Post, pentru Reuters. “Cred ca putem face acest lucru in anul care vine”, a explicat omul de stiinta.   Poate ca suna ca o imitatie, dar culturile artificiale de carne se aseamana foarte bine cu cea care provine de la animale si sunt diferite de carnea fabricata din proteine vegetale, ca cea din soia.  

Citeste mai multe pe www.incont.ro!

Program Acasa TV
  • Marți
  • 06:00 Alaca - iubire si tradare
    120 min
    08:00 Inimi de cenusa
    60 min
    09:00 Drumul catre Soare
    60 min
    10:00 Inima tradata
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Fructul oprit
    60 min
    13:00 Rasarit
    60 min
    14:00 Dallas
    60 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Soarta nu pune intrebari
    60 min
    17:00 Darul iubirii
    120 min
    19:00 Alaca - iubire si tradare
    120 min
    21:00 Inimi de cenusa
    60 min
    22:00 Dallas
    60 min
    23:00 Drumul catre Soare
    60 min
    00:00 Fructul oprit
    60 min
    01:00 Inimi singuratice
    180 min
    04:00 Ce se intampla, doctore?
    15 min
    04:15 Trei surori S3
    105 min
    06:00 Alaca - iubire si tradare
    120 min
Modifică setările cookies