(P) Sfaturi de la peisagiști pentru a obține o grădină fermecătoare în stil englezesc

(P) Sfaturi de la peisagiști pentru a obține o grădină fermecătoare în stil englezesc
Citeste mai mult despre: amenajare gradina, sfaturi peisajisti
Autor: Alina Popa Data publicarii: 01 August 2022

Ideile de amenajare a unei grădini în stil englezesc au evoluat de la combinația de garduri vii tunse cu strictețe, poteci romantice drepte și arbuști imenși cu flori bogate, la un stil mai informal, mai ușor de obținut în grădina oricui. Grădina englezească tradițională oferă o ambianță de admirat și copiat datorită frumuseții sale. Însă în prezent există un nou stil de amenajare care permite o abordare mai naturală a acestui tip de grădină.

În plus, grădina în stil englezesc nici nu necesită să fie amenajată într-un spațiu larg, deoarece acum poate fi ușor incorporată chiar și într-un spațiu mai intim. Peisagiștii garantează acest lucru și vin cu câteva sfaturi utile pentru ca și tu să obții cea mai romantică dintre grădini fără prea mare bătaie de cap.

Cum să transformi spațiul verde într-o adevărată grădină englezească

Alege plante de modă veche și adoptă o abordare mai relaxată în ceea ce privește plantarea și distribuirea lor în grădina ta. Poți pune flori în culori diferite sau în nuanțe ale unei culori care îți place mult. Un cadru pat de zi decorat cu pernuțe colorate și pleduri moi situat în acest rai vizual și olfactiv va îndemna la cea mai dulce relaxare.  

Ai grijă de gazon, udă-l și tunde-l la timp pentru a obține porțiuni de iarbă într-o nuanță vie de verde care va încânta ochiul.

 În unele locuri poți lăsa iarba să crească sălbatică, ca pe pajiște, de exemplu în lateralele grădinii tale. Uită de aleile drepte și plictisitoare și mai degrabă creează cărări șerpuitoare, care să surprindă și să placă privirii.

Asigură-te că vei adăuga câteva plante sau tufe veșnic verzi cărora să le dai contur dar să nu le tunzi prea cu strictețe. Poți alege un dafin în ghiveci sau un gard viu care rămâne mereu verde, pe care să-l toaletezi pentru a nu deveni prea rebel.

Alege mobila și ornamentele adecvate unei grădini în stil englezesc

Asta înseamnă un set cochet de scaune sau fotolii comode din materiale naturale, o măsuță cafea din metal cu ornamente subtile dar elegante sau o bancă de grădină din lemn.

De asemenea, nu uita de farmecul unor structuri de sine stătătoare precum o pergolă sau un foișor intim înconjurat de trandafiri agățători parfumați. Însă acordă atenție materialelor și modelelor pentru a te asigura că vor completa aspectul unei grădini în stil englezesc.

În plus, pentru a obține acest efect pentru spațiul tău verde adaugă și un element care se axează pe apă. Orice grădină englezească dispune de așa ceva. O mică fântână arteziană, un rezervor de apă sau un bol de ceramică ori o altă structură de piatră înconjurată de flori minunate vor finaliza propria curte sau grădină în stil englezesc.

Program Acasa TV
 • Sâmbătă
 • 06:00 Nu te-am uitat
  180 min
  09:00 Lectii de viata
  60 min
  10:00 Dragoste la scena deschisa
  105 min
  11:45 Nu te-am uitat
  195 min
  15:00 Lectii de viata
  60 min
  16:00 Inimi impietrite
  120 min
  18:00 Dragoste fara cuvinte
  120 min
  20:00 Regina
  105 min
  21:45 Ma intorc la tine
  105 min
  23:30 Pazeste-ma de mine!
  60 min
  00:30 Lectii de viata
  60 min
  01:30 Povestea de pe insula
  270 min
  06:00 Nu te-am uitat
  180 min
Modifică setările cookies