Află ce fel de dietă ar trebui să urmezi pentru ca pielea ta să arate impecabil

Află ce fel de dietă ar trebui să urmezi pentru ca pielea ta să arate impecabil
Data publicarii: 20 Octombrie 2013

Femeile din întreaga lume ajung să cheltuiască foarte mulţi bani pentru tratamente faciale, creme şi loţiuni care promit că pielea lor se va regera şi vor rămâne veşnic tinere. Ceea ce multe dintre noi nu realizăm este faptul că textura pielii reflectă, de fapt, starea sănătăţii noastre.

Dacă vrei să ai o piele frumoasă, primul element de care ar trebui să ţii cont este o dietă echilibrată.

Câţiva paşi simpli, ca adăugarea în meniu a alimentelor care conţin antioxidanţi şi Omega 3, având grijă în acelaşi timp să consumi destule proteine şi să eviţi consumul de alcool – pot reprezenta o diferenţă uriaşă în ceea ce priveşte calitatea pielii tale, care va străluci de sănătate şi te va face să te simţi mulţumită în fiecare dimineaţă, când te priveşti în oglindă.

Antioxidanţii ajută la combaterea acţiunii radicalilor liberi şi la regenerarea celulară. Ai nevoie, în primul rând, de alimente bogate în vitaminele A, C şi E, dar şi de beta-caroten. Antioxidanţii se găsesc în ceai, nuci, fasole, cereale, fructe şi legume. Aunele, afinele, cireşele, coacăzele, seminţele de floarea soarelui şi ghimbirul au un conţinut foarte ridicat de antioxidanţi, aşa că le poţi consuma cu toată încrederea.

Ceaiul verde este vestit pentru capacitatea sa antioxidantă, dar este şi o barieră naturală împotriva razelor UV, a căror acţiune negativă este vizibil redusă.

Proteinele sunt esenţiale pentru ca pielea să arate nemaipomenit. Ele ajută la regenerarea pielii şi la creşterea şi menţinerea elasticităţii acesteia. Una dintre cele mai importante proteine este colagenul, care are un rol esenţial în structura celulară. Fără acesta, pielea se ridează uşor şi îmbătrâneşte, căpătând un aspect obosit.

Proteinele se găsesc în toate tipurile de carne, inclusiv în peşte şi în lactate. O sursă foarte bună de proteine de origine non-animală găsim şi în alimente ca laptele de soia, tofu, nuci, seminţe şi fasole.

Apa poate face minuni pentru pielea ta, ajutând-o să rămână tânără şi să aibă un aspect frumos. Dacă eşti una dintre persoanele care reuşesc să bea cele opt pahare cu apă care sunt recomandate pe parcursul unei zile, înseamnă că pielea ta arată deja minunat. E bine să ai întotdeauna cu tine o sticlă cu apă, pentru a te asigura că ai la îndemână cea mai bună sursă pentru hidratare. La fel de bune în acest scop, dar consumate cu moderaţie, sunt sucurile naturale şi supele de legume.

Program Acasa TV
 • Luni
 • 06:00 Draga mama
  135 min
  08:15 Favorul
  60 min
  09:15 Sarutul otravit
  60 min
  10:15 Dragoste de neinvins
  120 min
  12:15 Mereu in gandul meu
  45 min
  13:00 Destinati iubirii
  120 min
  15:00 Un nou rasarit
  120 min
  17:00 Dragoste de neinvins
  120 min
  19:00 Draga mama
  120 min
  21:00 Favorul
  60 min
  22:00 Sarutul otravit
  60 min
  23:00 Baiatul meu
  60 min
  00:00 Mereu in gandul meu
  60 min
  01:00 Calea spre iertare
  240 min
  05:00 Baiatul meu
  60 min
  06:00 Draga mama
  135 min
Modifică setările cookies