Ai grijă de sănătatea ta! Află care sunt cele mai murdare cinci alimente, purtătoare de bacterii

Ai grijă de sănătatea ta! Află care sunt cele mai murdare cinci alimente, purtătoare de bacterii
Citeste mai mult despre: Hepatita A, Salmonella, Shingella
Data publicarii: 17 Decembrie 2008

De câte ori te-ai gândit să speli ouăle sau conservele înainte să le pui în frigider, aranjate frumos pe raft? Află care sunt cele mai periculoase cinci produse alimentare!

Locul fruntaş este ocupat de un produs "foarte sănătos", pe care îl consumăm sub diferite forme, mereu cu plăcere: oul! Chiar dacă majoritatea ouălelor sunt benefice organismului datorită proprietăţilor lor nutritive, experţii au estimat că anual, circulă global peste 2 milioane de ouă infestate cu germenul Salmonella, îmbolnăvind estimativ 660.000 de persoane şi provocând decesul altor 300.

Ştiind aceste cifre, probabil te vei gândi de două ori înainte să pregăteşti o mâncare delicioasă cu ou. Imediat ce sunt cumpărate, ele trebuie scoase din carton şi spălate delicat cu un burete curat şi apă călduţă.

Sunt atât de bune, gustoase, aromate şi...murdare! Vorbim despre fructele preferate ale multora: piersicile! Specialiştii previn asupra pericolelor ascunse conţinute de coaja pufoasă a piersicilor, care constituie un mediu perfect pentru dezvoltarea germenilor patogeni. În afară de asta, aspectul pufos favorizează existenţa pe termen îndelungat a pesticidelor cu care livezile de piersici sunt stropite. Aşa că mare grijă la piersici! Spală-le foarte bine, imediat ce le-ai cumpărat!

Conservele primesc medalia de bronz în cursa pentru titlul de "Cel Mai Murdar Aliment"! Capacul de metal este mediul propice pentru depunerea prafului şi mizeriilor de pe rafturile din supermarket. Hepatita A este afecţiunea cel mai des întâlnită în astfel de cazuri, aşa că este bine să speli fiecare conservă în parte, fie ea de peşte, porumb dulce sau alte preparate.

Surprinzător sau nu, pe locul patru se situează pepenii! Cercetătorii au demonstrat că 3,5% dintre pepenii comercilizaţi sunt purtători ai tulpinilor de Salmonella şi Shingella, iar 7% dintre fructe poartă măcar unul dintre aceşti germeni. Poate că aceste date te-au făcut ca de acum să speli pepenii înainte de a-i felia!

Le mâncăm deseori, iar copiii le primesc la pacheţel. Mezelurile ocupă locul cinci, iar specialiştii avertizează asupra pericolelor la care ne expunem cumpărând aceste produse, mai ales dacă le preferăm pe cele feliate în magazin, din calupuri mari. Pentru că sunt expuse în vitrine şi nu mai sunt vidate, mezelurile intră în contact cu o mulţime de germeni patogeni, pe care fără să ştim îi aducem în farfuriile de acasă.

"Mai bine să previi decât să tratezi!" spune un vechi proverb românesc, aşa că spală cu mare atenţie alimentele pe care le consumi!

 

Program Acasa TV
  • Joi
  • 05:30 Flori insangerate S3
    120 min
    07:30 Speranta si mandrie
    90 min
    09:00 Inimi singuratice
    60 min
    10:00 Inima tradata
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Dreptul la iubire
    60 min
    13:00 Jocuri de putere si pasiune
    60 min
    14:00 Dallas
    60 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Vremea iubirii
    60 min
    17:00 Marea si marea iubire
    120 min
    19:00 Flori insangerate S3
    120 min
    21:00 Speranta si mandrie
    60 min
    22:00 Dallas
    60 min
    23:00 Inimi singuratice
    75 min
    00:15 Dreptul la iubire
    60 min
    01:15 Flori insangerate S3
    120 min
    03:15 Fie ce-o fi!
    105 min
    05:45 Flori insangerate S3
    120 min
Modifică setările cookies