Ardeiul iute inhibă senzaţia de durere, dar, consumat în exces, creşte riscul apariţiei cancerului!

Ardeiul iute inhibă senzaţia de durere, dar, consumat în exces, creşte riscul apariţiei cancerului!
Data publicarii: 27 Noiembrie 2008

Ardeiul iute conţine o substanţă numită capsaicină, care îi dă gustul iute, dar are şi alte proprietăţi, folositoare în domeniul sănătăţii. Această substanţă poate inhiba anumite tipuri de dureri. Este un antioxidant care protejează ADN-ul faţă de celulele cancerigene, previne comoţiile şi reduce nivelul colesterolului.

Totuşi, ardeiul iute trebuie consumat cu precauţie, pentru că, deşi ajută la vindecare unor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul mamar sau leucemia, consumul în exces creşte ricul apariţiei cancerului de prostată.

Ardeiul iute este bogat în vitamine, în special A, B1 şi B2, C şi P. Consumat în doze mici, stabilizează digestia, în timp ce, în doze mari, are acţiune purgativă.

Consumul regulat de ardei iute este recomandat uneori de nutriţionişti pentru afecţiuni ca anorexia, congestia ficatului sau probleme vasculare.

Gargara cu decoct de ardei iute este, se pare, foarte eficientă pentru a trata bolile gâtului.

Durerile genuchiului la cei care suferă de osteoartită sau reumatism pot fi tratate cu cremă pe bază de capsaicină.

 

Program Acasa TV
  • Joi
  • 06:00 Flori insangerate S2
    120 min
    08:00 Fie ce-o fi!
    120 min
    10:00 Dragoste de neinvins
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Dreptul la iubire
    60 min
    13:00 Ingerul razbunarii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Dragoste amara
    120 min
    19:00 Flori insangerate S2
    120 min
    21:00 Fie ce-o fi!
    120 min
    23:00 Trei surori S3
    60 min
    00:00 Dreptul la iubire
    60 min
    01:00 Flori insangerate S2
    120 min
    03:00 Familia
    135 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Flori insangerate S2
    120 min
Modifică setările cookies