Gatitul la aburi este un mod usor si rapid de a pregati o multime de alimente. Legumele, orezul sau carnea se transforma sub forta aburilor fierbinti in feluri de mancare sanatoase si gustoase. Asta pentru ca aromele fiecarui ingredient se pastreaza intacte spre deosebire de fierbere, in timp ce numarul de calorii scade simtitor de vreme ce alimentele nu sunt prajite sau coapte in uleiuri si grasimi.
Cu ce sa inlocuiesti steamerul?
Aceasta tehnica de gatit presupune folosirea aburilor fierbinti ai apei pentru a incalzi si a gati mancarea. Nu iti trebuie neaparat un aparat special, desi exista nenumarate modele de steamere pe piata. Poti sa obtii acelasi efect daca folosesti o oala cu apa si o sita sau o strecuratoare pe care sa o asezi deasupra ei, astfel incat alimentele sa nu atinga apa fierbinte.
Apa trebuie sa ajunga la punctul de fierbere, moment in care incep sa se formeze vaporii fierbinti. Apoi asezi deasupra oalei sita sau strecuratoarea speciala in care ai pus alimentele si acoperi totul cu un capac. Aerul fierbinte circula, astfel, in interior si gateste rapid mancarea.
Acest procedeu il poti folosi pe aragaz, dar si in cuptor. Desi gatitul cu aburi la cuptor nu este o metoda traditionala, cu siguranta legumele sau carnea vor fi mai gustoase decat cele coapte sau rumenite in stilul clasic.
Citeste mai mult pe foodstory.ro06:00 | Flori insangerate S2 120 min
|
---|---|
08:00 | Fie ce-o fi! 120 min
|
10:00 | Dragoste de neinvins 60 min
|
11:00 | Top 5 latine Acasa 60 min
|
12:00 | Dreptul la iubire 60 min
|
13:00 | Vedetele anului 2024: controverse 120 min
|
15:00 | Top 5 latine Acasa 60 min
|
16:00 | Fata cu ochi de onix 60 min
|
17:00 | Dragoste amara 120 min
|
19:00 | Flori insangerate S2 120 min
|
21:00 | Fie ce-o fi! 120 min
|
23:00 | Trei surori S3 60 min
|
00:00 | Dreptul la iubire 60 min
|
01:00 | Flori insangerate S2 120 min
|
03:00 | Leylifer 135 min
|
05:15 | Top 5 latine Acasa 45 min
|
06:00 | Flori insangerate S2 120 min
|