Escamoles
Escamoles sunt ouăle termitei gigantice de culoare neagră, Liometopum care îşi face muşuroi la rădăcinile agavelor, scrie Woman's Passions. Adunarea ouălelor este o activitate extrem de neplăcută, deoarece termitele sunt foarte veninoase şi au o antipatie genetică faţă de oameni. Cu toate astea, mexicanii le consideră o delicatesă.
Ouăle lor au consistenţa brânzei de săculeţ. Cel mai popular mod de a le consuma este cu taco – o mâncare mexicană picantă şi cu gucamole.
Cazu Marsu
Cazu Marsu se pregăteşte în Sardinia, Italia şi este o brânză de oaie care a fost infestată în mod deliberat cu „Piophila casei”, o fel de muscă, iar rezultatul este o brânză în care s-a cuibărit o larvă şi care este într-o stare avansată de descompunere şi în consecinţă, miroase îngrozitor.
Larva din brânză este capabilă să sară 15 cm în aer, iar cel care mănâncă acea brânză trebuie să-şi protejeze ochii. Gustul este îndeajuns de puternic încât să îţi ardă limba, iar larva trece prin stomac nedigerată, iar uneori supravieţuieşte în intestin şi poate provoca stări de vomă sau diaree.
Lutefisk
Lutefisk este un fel tradiţional norvegian, care seamănă cu un cod care a fost înecat mai multe zile într-o soluţie de leşie, până când pielea sa este suficient de caustică pentru a strica orice cuţit ar încerca să o taie.
Vin din şoricei
Ce poate fi mai savuros decât un vin roşu în care ai înecat şoricei? Nimic, spun coreenii.
Vinul din şoricei este o băutură tradiţională „tonică” în China şi în Coreea şi are gust de gazolină. Şoricei mici, abia născuţi, sunt luaţi de lângă mama şoricioaică şi sunt aruncaţi, încă de vii, în vin şi lăsaţi să fermenteze, în timp ce părinţii lor zgârie disperaţi cu lăbuţele pereţii sticlei...
Pacha
E o delicatesă foare apreciată de irakieni, iar prepararea ei nu e deloc complicată. Se ia o oaie, căreia îi tai capul. Capul oii se fierbe şi apoi se mănâncă. Mai simplu şi mai frumos de atât nici că se putea.
Balut
Vă plac ouăle de raţă? Şi filipinezilor, dar ei au găsit cea mai bună metodă de a le prepara. Filipinezii preferă oul de raţă incubat, până când puiul mai are un pic şi iese din ou, cu puful lui galben. Atunci îl iau şi îl fierb, iar fetusul este foarte crocant şi are un gust senzaţional, spun localnicii.
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
---|---|
08:00 | Lectii de viata 60 min
|
09:00 | Doctor de bine - Acasa primavara 2025 15 min
|
09:15 | ProVerde - Acasa primavara 2025 30 min
|
09:45 | iBani - Acasa primavara 2025 15 min
|
10:00 | Harry si Meghan: O iubire regala 120 min
|
12:00 | Secretul meu 180 min
|
15:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
17:00 | Lectii de viata 60 min
|
18:00 | Mama 120 min
|
20:00 | State de Romania 120 min
|
22:00 | Iubire si razbunare 120 min
|
00:00 | Gustul infrangerii 60 min
|
01:00 | Doctor de bine - Acasa primavara 2025 30 min
|
01:30 | ProVerde - Acasa primavara 2025 15 min
|
01:45 | iBani - Acasa primavara 2025 15 min
|
02:00 | Mama 135 min
|
04:15 | Harry si Meghan: O iubire regala 105 min
|
06:00 | Flori insangerate S2 120 min
|