Participanţii la acest studiu care au consumat timp de două săptămâni produse pe bază de cacao au înregistrat o scădere a tensiunii arteriale similară celor care au luat medicamentele utilizate în mod tradiţional pentru combaterea hipertensiunii arteriale. Scăderea tensiunii arteriale contribuie la reducerea riscurilor de producere a unui infarct sau a unui accident cerebral cu 10 - 20%, potrivit acestui studiu.
Atât cacaua cât şi ceaiul conţin polifenoli, o clasă de antioxidanţi cunoscuţi pentru efectul benefic în prevenirea bolilor cardiovasculare. Polifenolii se găsesc în majoritatea fructelor şi legumelor. Totuşi, cacaua conţine un tip de polifenoli care nu se găseşte în ceai, procianidele, care au o acţiune directă asupra vaselor sangvine.
În prezent, pacienţii care suferă de hipertensiune sunt obligaţi să consume mai multe fructe şi legume, deşi şi produsele din ceai şi cafea sunt luate în considerare în ţările vestice.
Autorul studiului, profesorul Dirk Taubert de la Spitalul Unibversitar din Koln, spune că studiul său nu trebuie văzut ca o incitare la consumul exagerat de produse pe bază de ciocolată, care conţin în plus zahăr şi unt.
06:00 | Flori insangerate 120 min
|
---|---|
08:00 | Capcana razbunarii 60 min
|
09:00 | Familia 60 min
|
10:00 | Drumul catre tine 60 min
|
11:00 | Stirile Acasa Actualitati 60 min
|
12:00 | Amor real 60 min
|
13:00 | Evadatele 120 min
|
15:00 | Stirile Acasa Magazin 60 min
|
16:00 | Fata cu ochi de onix 60 min
|
17:00 | Sub semnul iubirii 120 min
|
19:00 | Flori insangerate 120 min
|
21:00 | Capcana razbunarii 60 min
|
22:00 | Familia 60 min
|
23:00 | Indragostiti din interes 60 min
|
00:00 | Amor real 60 min
|
01:00 | Capcana razbunarii 60 min
|
02:00 | Inima nu minte 195 min
|
05:15 | Stirile Acasa Magazin 45 min
|
06:00 | Flori insangerate 120 min
|