Participanţii la acest studiu care au consumat timp de două săptămâni produse pe bază de cacao au înregistrat o scădere a tensiunii arteriale similară celor care au luat medicamentele utilizate în mod tradiţional pentru combaterea hipertensiunii arteriale. Scăderea tensiunii arteriale contribuie la reducerea riscurilor de producere a unui infarct sau a unui accident cerebral cu 10 - 20%, potrivit acestui studiu.
Atât cacaua cât şi ceaiul conţin polifenoli, o clasă de antioxidanţi cunoscuţi pentru efectul benefic în prevenirea bolilor cardiovasculare. Polifenolii se găsesc în majoritatea fructelor şi legumelor. Totuşi, cacaua conţine un tip de polifenoli care nu se găseşte în ceai, procianidele, care au o acţiune directă asupra vaselor sangvine.
În prezent, pacienţii care suferă de hipertensiune sunt obligaţi să consume mai multe fructe şi legume, deşi şi produsele din ceai şi cafea sunt luate în considerare în ţările vestice.
Autorul studiului, profesorul Dirk Taubert de la Spitalul Unibversitar din Koln, spune că studiul său nu trebuie văzut ca o incitare la consumul exagerat de produse pe bază de ciocolată, care conţin în plus zahăr şi unt.
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
---|---|
08:00 | Lectii de viata 60 min
|
09:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
10:00 | Scantei peste Brooklyn 120 min
|
12:00 | Pacate din iubire 180 min
|
15:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
17:00 | Lectii de viata 60 min
|
18:00 | Sarutul otravit 120 min
|
20:00 | Mostenirea 120 min
|
22:00 | Favorul 120 min
|
00:00 | Lectii de viata 60 min
|
01:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
02:00 | Fie ce-o fi! 135 min
|
04:15 | Scantei peste Brooklyn 105 min
|
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|