Condimentele colorate cresc valoarea nutriţională a alimentelor

Condimentele colorate cresc valoarea nutriţională a alimentelor
Data publicarii: 07 Noiembrie 2007

'Mâncăm' şi cu ochii, aşa susţin oamenii de ştiinţă americani, care sunt de părere că alegerea condimentelor colorate măreşte valoarea nutriţională a alimentelor pe care le consumam zi de zi.

Cercetarea a arătat că alegerea corectă a condimentelor, sosurilor sau ingredientelor pot da produselor alimentare obişnuite un salt al valorii nutriţionale.

Un profesor dietetician de la Universitatea din Arkansas, Marjorie Fitch-Hilgenberg, a folosit termenul de condimente pentru toate „îmbunătăţirile” aduse mâncării, cum ar fi unele ingrediente, sosuri, garnituri şi alimente marinate.

Cercetarea medicului a arătat că cele mai multe persoane nu au observat diferenţa când salata a fost înlocuită cu spanacul mult mai nutritiv. Astfel, sandviciul oferă o cantitate mai mare de nutrienţi cheie, inclusiv vitamina C, vitamina A şi acid folic.

Există mai multe alternative sănătoase la maioneză, în afara variantelor de produse de acelaşi fel cu un conţinut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi. Aceasta ar putea fi înlocuită cu iaurtul „slab”.

Citeşte mai multe în Gândul.

 

Program Acasa TV
  • Miercuri
  • 06:00 Flori insangerate
    120 min
    08:00 Capcana razbunarii
    60 min
    09:00 Familia
    60 min
    10:00 Drumul catre tine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Amor real
    60 min
    13:00 Evadatele
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Sub semnul iubirii
    120 min
    19:00 Flori insangerate
    120 min
    21:00 Capcana razbunarii
    60 min
    22:00 Familia
    60 min
    23:00 Indragostiti din interes
    60 min
    00:00 Amor real
    60 min
    01:00 Capcana razbunarii
    60 min
    02:00 Inima nu minte
    195 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Flori insangerate
    120 min
Modifică setările cookies