Cercetarea a arătat că alegerea corectă a condimentelor, sosurilor sau ingredientelor pot da produselor alimentare obişnuite un salt al valorii nutriţionale.
Un profesor dietetician de la Universitatea din Arkansas, Marjorie Fitch-Hilgenberg, a folosit termenul de condimente pentru toate „îmbunătăţirile” aduse mâncării, cum ar fi unele ingrediente, sosuri, garnituri şi alimente marinate.
Cercetarea medicului a arătat că cele mai multe persoane nu au observat diferenţa când salata a fost înlocuită cu spanacul mult mai nutritiv. Astfel, sandviciul oferă o cantitate mai mare de nutrienţi cheie, inclusiv vitamina C, vitamina A şi acid folic.
Există mai multe alternative sănătoase la maioneză, în afara variantelor de produse de acelaşi fel cu un conţinut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi. Aceasta ar putea fi înlocuită cu iaurtul „slab”.
Citeşte mai multe în Gândul.
05:45 | Flori insangerate S3 120 min
|
---|---|
07:45 | Speranta si mandrie 75 min
|
09:00 | Inimi singuratice 60 min
|
10:00 | Inima tradata 60 min
|
11:00 | Stirile Acasa Actualitati 60 min
|
12:00 | Dreptul la iubire 60 min
|
13:00 | Jocuri de putere si pasiune 60 min
|
14:00 | Dallas 60 min
|
15:00 | Stirile Acasa Magazin 60 min
|
16:00 | Vremea iubirii 60 min
|
17:00 | Marea si marea iubire 105 min
|
18:45 | Flori insangerate S3 120 min
|
20:45 | Speranta si mandrie 75 min
|
22:00 | Dallas 60 min
|
23:00 | Inimi singuratice 75 min
|
00:15 | Dreptul la iubire 60 min
|
01:15 | Flori insangerate S3 105 min
|
03:00 | Fie ce-o fi! 135 min
|
05:15 | Stirile Acasa Magazin 45 min
|
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|