Consumul de ceapă scade riscul apariţiei bolilor cardiace

Consumul de ceapă scade riscul apariţiei bolilor cardiace
Data publicarii: 06 Noiembrie 2007

Consumul a doar 100 de grame de ceapă pe zi poate ajuta la vindecarea inflamaţiilor apărute pe artere, fără a se apela la medicamente. Dacă aceste inflamaţii nu sunt tratate duc la apariţia bolilor de inimă şi chiar la infarct.

O cină bogată în flavonoizi care se găsesc în ceapă, ceai, mere şi vin roşu previne inflamaţiile cronice care duc la subţierea arterelor, arată un studiu al Institutului de Cercetare a Alimentaţiei din Anglia.

Cercetătorii au urmărit ce se întâmplă după ce flavonoizii intră în organism şi sunt asimilaţi de acesta. Ei au observat că aceşti compuşi intră în contact cu ţesuturile şi tratează inflamaţiile apărute pe artere.

Mai multe citiţi în Gândul.

 

Program Acasa TV
  • Marți
  • 06:00 Flori insangerate S2
    120 min
    08:00 Fie ce-o fi!
    120 min
    10:00 Dragoste de neinvins
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Dreptul la iubire
    60 min
    13:00 Ingerul razbunarii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Dragoste amara
    120 min
    19:00 Flori insangerate S2
    120 min
    21:00 Fie ce-o fi!
    120 min
    23:00 Trei surori S3
    60 min
    00:00 Dreptul la iubire
    60 min
    01:00 Flori insangerate S2
    135 min
    03:15 Leylifer
    120 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Flori insangerate S2
    120 min
Modifică setările cookies