Studiul a mai scos la iveală faptul că persoanele care consumă în mod regulat carne de pui fără piele prezintă cu 52% mai multe riscuri de a dezvolta această maladie, Substanţele vinovate sunt nitrozaminele şi aminele heterociclice prezente în carnea procesată. Nitrozaminele sunt prezente în cantităţi extrem de ridicate în şuncă, iar aminele heterociclice se dezvoltă în momentul în care carnea este preparată la temperaturi înalte. Carnea de pui de pe care nu s-a înlăturat pielea conţine o cantitate mai mică din aceste amine.
Cercetătorii au mai descoperit că persoanele care mănâncă frecvent şuncă şi alte tipuri de carne procesată au mai mari probabilităţi de a fi fumătoare, de a consuma mai multe grăsimi şi de a lua mai puţine vitamine. Autorii studiului au declarat, însă, că sunt necesare mai multe analize pentru a stabili o legătură exactă între cancerul la vezica urinară şi consumul de şuncă.
"Pentru moment sfatul nostru este să adoptaţi o dietă echilibrată, cu grăsimi, carne roşie şi carne procesată în cantităţi mici şi bogată în legume fructe şi fibre", se indică în acest studiu.
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
---|---|
08:00 | Lectii de viata 60 min
|
09:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
10:00 | Scantei peste Brooklyn 120 min
|
12:00 | Pacate din iubire 180 min
|
15:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
17:00 | Lectii de viata 60 min
|
18:00 | Sarutul otravit 120 min
|
20:00 | Mostenirea 120 min
|
22:00 | Favorul 120 min
|
00:00 | Lectii de viata 60 min
|
01:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
02:00 | Fie ce-o fi! 135 min
|
04:15 | Scantei peste Brooklyn 105 min
|
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|