Dacă mâncăm prăjeli, dublăm riscul apariţiei cancerului

Dacă mâncăm prăjeli, dublăm riscul apariţiei cancerului
Data publicarii: 05 Decembrie 2007

Ştim cu toţii că prăjelile sunt "bombe calorice" şi ar trebui evitate. Cercetătorii olandezi au descoperit însă că mâncarea prăjită şi cea făcută la grătar conţin o substanţă cancerigenă.

Mâncarea prăjită conţine o substanţă foarte nocivă organismului, numită acrilamidă, care potrivit unui studiu recent, dublează riscul apariţiei cancerului la femei.

Ce nu se ştia până acum este că nici mâncarea făcută la grătar nu este neapărat mai sănătoasă, poate doar mai săracă în calorii. Şi friptura la grătar, de exemplu, conţine o cantitate destul de mare de acrilamidă.

Sfatul medicilor este să mâncăm cât mai puţine prăjeli, şi, chiar dacă nu avem timp sau chef, să încercăm să mâncăm mai rar în oraş, mâncarea făcută în casă fiind mai sănătoasă.

Citeşte mai multe în Gândul

 

Program Acasa TV
  • Luni
  • 05:45 Flori insangerate S2
    120 min
    07:45 Speranta si mandrie
    75 min
    09:00 Inimi singuratice
    60 min
    10:00 Dragoste de neinvins
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Dreptul la iubire
    60 min
    13:00 Vise desenate
    60 min
    14:00 Dallas
    60 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Vremea iubirii
    60 min
    17:00 Dragostea vietii mele
    120 min
    19:00 Flori insangerate S2
    105 min
    20:45 Speranta si mandrie
    75 min
    22:00 Dallas
    60 min
    23:00 Inimi singuratice
    60 min
    00:00 Dreptul la iubire
    60 min
    01:00 Flori insangerate S2
    120 min
    03:00 Leylifer
    105 min
    04:45 Ce se intampla, doctore?
    15 min
    05:00 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    05:45 Flori insangerate S2
    120 min
Modifică setările cookies