Descopera 10 reguli de aur pentru ca dieta ta sa fie eficienta!

Descopera 10 reguli de aur pentru ca dieta ta sa fie eficienta!
Data publicarii: 05 Aprilie 2016

Majoritatea dietelor nu reuşesc, acesta este crudul adevăr. Să ţii o dietă nu este un lucru uşor. Descoperă 10 reguli pentru eficienţa dietei tale!

1. Stabileşte-ţi ţeluri rezonabile! Dacă plasezi bara prea sus, să nu te miri că nu ajungi la ea. Nu există o greutate ideală pentru toţi: cea mai mare dorinţă a ta ar trebui să fie să ai un organism sănătos şi echilibrat. Asta depinde de cum eşti tu construită, de metabolism, moştenire genetică sau de tulburări hormonale. Nu îţi dori să slăbeşti dintr-o dată prea mult kilograme, pentru că îţi vei face mai mult rău. Înainte să începi un regim, stabileşte-ţi un scop realist şi relativ uşor de atins: de exemplu, să scapi de 2-5 kilograme.

2. Fii motivată din interior! Nu slăbi ca să le faci pe plac altora. Dacă faci asta, fă-o pentru tine, pentru bunăstarea şi sănătatea ta. Dacă te simţi bine în pielea ta, nu are niciun rost să te apuci să ţii dietă.

3. Alege-ţi momentul potrivit! Asta nu înseamnă să amâni la nesfârşit să începi dieta, ba pentru că mergi sâmbătă la o petrecere, ba pentru că pleci în concediu peste două săptămâni etc. Momentul potrivit este acela când te simţi pregătită să respecţi regulile impuse de noul regim alimentar, în orice condiţii.

4. Identifică-ţi greşelile! Află de ce te-ai îngrăşat: din cauza obiceiurilor alimentare nesănătoase, a schimbărilor majore de viaţă, factori de mediu, lipsa activităţii fizice? Trebuie să mergi până la izvorul problemelor, pentru a putea să faci o schimbare pozitivă.

5. Găseşte cea mai bună dietă pentru tine! Există foarte multe tipuri de diete, însă niciuna nu dă rezultate spectaculoase pentru orice persoană. Esenţial e să-ţi alegi o dietă echilibrată, care să se potrivească cu stilul tău de viaţă şi cu nevoile tale.

6. Rămâi pe poziţii! Uită de dietele nebuneşti în care o zi te înfometezi drastic, iar în a doua mănânci în disperare! Organismul tău va fi dat peste cap şi vei resimţi din plin protestul lui faţă de un asemenea regim dezechilibrat. Dacă vrei ca dieta să funcţioneze, trebuie să respecţi regulile cu stricteţe.

7. Găseşte un echilibru între consumul de mâncare şi consumul de energie, în aşa fel încât să eviţi să pui la loc ceea ce cu greu ai obţinut după dietă. Perioada de după dietă este, fără îndoială, cea mai grea. Nici nu ştii ce să faci: să ai grijă în continuare ce mănânci, sau, dimpotrivă, să te bucuri că ai scăpat de dietă şi să-ţi comanzi un platou cu prăjituri de la cofetărie?

8. Schimbă-ţi obiceiurile pentru totdeauna! Nu mai sări peste mese, nu ronţăi dulciuri în neştire în faţa televizorului, nu mânca exagerat seara. Aceste reguli trebuie să le asimilezi foarte bine, să facă parte din stilul tău de viaţă.

9. După ce ai terminat dieta, cântăreşte-te o dată pe săptămână! Urcă-te pe cântar la aceeaşi oră, în aceleaşi haine. Dacă observi că ai mai pus un pic pe tine, ia-o mai uşor cu grăsimile şi cu dulciurile în zilele următoare.

10. Fă mişcare! Chiar dacă urcatul scărilor şi mersul pe jos nu sunt chiar sporturi, sunt o modalitate excelentă de a face mişcare şi de a arde calorii. Fii activă, dacă vrei să te menţii în formă pe termen lung!

Program Acasa TV
 • Duminică
 • 06:00 Pe firul iubirii
  120 min
  08:00 Doctor de bine - Acasa
  30 min
  08:30 ProVerde
  30 min
  09:00 Lectii de viata
  60 min
  10:00 Visul unui tort de nunta
  120 min
  12:00 Numai langa tine
  180 min
  15:00 Pe firul iubirii
  120 min
  17:00 Lectii de viata
  60 min
  18:00 Povestea de pe insula
  120 min
  20:00 Regina
  90 min
  21:30 Indragostiti din intamplare
  120 min
  23:30 Numele meu e Riza
  75 min
  00:45 Regina
  120 min
  02:45 Doctor de bine - Acasa
  30 min
  03:15 ProVerde
  15 min
  03:30 Lectii de viata
  60 min
  04:30 Indragostiti din intamplare
  90 min
  06:00 Inima nu minte
  120 min
Modifică setările cookies