Descoperiţi alimentele care ne protejează de răceală şi ne măresc imunitatea

Descoperiţi alimentele care ne protejează de răceală şi ne măresc imunitatea
Data publicarii: 12 Decembrie 2007

Nutriţioniştii sunt de părere că o dietă corectă ne ajută să ne protejăm atât de răceli, cât şi de bacterii. Conform specialiştilor, alimentele pe care le consumăm ne afectează foarte mult sănătatea.

Potrivit studiilor efectuate, vitaminele şi mineralele sunt esenţiale pentru protejarea sănătăţii. Astfel, s-a ajuns la concluzia că substanţele care ajută la mărirea eficienţei sitemului imunitar sunt vitamina D, zincul, seleniul şi acizii graşi Omega 3 şi Omega 6.

Vitamina D poate fi asimilată din uleiul de peşte, ouă, margarină şi din cerealele de la micul dejun. Zincul se găseşte în carnea roşie, în carnea de curcan, în stridii, în carnea de crabi, în fasole şi în nuci. Cele mai bune surse de seleniu sunt fructele de mare, legumele, orezul brun, usturoiul, anumite tipuri de nuci, ouăle şi carnea de miel.

Citiţi mai multe în Gândul.


Program Acasa TV
  • Luni
  • 06:00 Flori insangerate S2
    120 min
    08:00 Fie ce-o fi!
    120 min
    10:00 Dragoste de neinvins
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Dreptul la iubire
    60 min
    13:00 Ingerul razbunarii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Dragoste amara
    120 min
    19:00 Flori insangerate S2
    120 min
    21:00 Fie ce-o fi!
    120 min
    23:00 Trei surori S3
    60 min
    00:00 Dreptul la iubire
    60 min
    01:00 Flori insangerate S2
    135 min
    03:15 Leylifer
    120 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Flori insangerate S2
    120 min
Modifică setările cookies