Dieta cu fructe poate fi periculoasă dacă este adoptată pe termen lung!

Dieta cu fructe poate fi periculoasă dacă este adoptată pe termen lung!
Citeste mai mult despre: diete
Data publicarii: 20 Octombrie 2013

Fructarienii sunt oameni a căror dietă nu include decât fructe, seminţe şi alune, nuci sau migdale, excluzând complet legumele, cerealele sau alimentele de provenienţă animală.

Fructarianismul reprezintă un tip de dietă care permite numai consumarea fructelor coapte. Unii frucatrieni mănâncă doar fructele care cad din copac, adică mâncarea ce poate fi culeasă fără a omorî planta. Ei încearcă astfel să evite omorul sub orice formă, chiar şi când vine vorba despre plante.

Majoritatea celor aleg acest tip de dietă consideră că aşa mâncau oamenii la începutul omenirii şi că prin traiul simplu şi o tactică holistică asupra dietei li sănătăţii ajută cumva la o întoarcere spre un paradis similar cu Grădina Edenului.

Fructarianismul poate fi adoptat pe termen scurt, cu scopul scăderii în greutate sau a curăţării organismului de toxine!
Nu există oameni care să fii urmat acest tip de dietă pe termen lung şi să poată spune că au fost mulţumiţi de noul stil de viaţă din toate punctele de vedere. Cei care se laudă că au reuşit să ţină o astfel de dietă fără probleme „uită” de regulă să adauge faptul că au mai şi trişat, la modul că au mâncat şi fructe sub formă gătită, au luat suplimente alimentare, nu au ţinut dieta în mod strict sau au ţinut-o în perioade scurte, alternate cu perioade în care au consumat şi alte tipuri de mâncare.

Ţinută pe termen scurt, dieta cu fructe poate avea efecte pozitive. Fructele sunt bogate în vitamine şi minerale, dar conţin şi fibre. În plus, unele dintre ele au efect diuretic. Prin urmare, scăderea în greutate, vindecare anumitor afecţiuni (cum ar fi acneea) sau eliberarea toxinelor din organism sunt bonsurile care vin o dată cu acest tip de dietă.

Totuşi, înainte de a o lua în considerare, este bine să ceri sfatul medicului, întrucât există afecţiuni care nu se împacă deloc cu consumul de fructe, cum ar fi diabetul, afecţiuni ale pancreasului, hipoglicemia, disfuncţiile renale sau problemele cu stomacul.

Dieta fructariană exclusivă poate cauza deficienţe în calciu, proteine, fier, zinc, vitamina D şi majoritatea vitaminelor B.
Vitamina B12, un produs bacterial absolut necesar organismului, nu se găseşte în nici un fruct. Alunele sunt o sursă bună de proteine, dar sunt greu digerabile, astfel că necesarul zilnic nu poate fi acoperit doar de consumul de alune.

Unii oameni adoptă acest tip de dietă din dorinţa de a evolua pe plan spiritual, considerând că e mai uşor să facă asta dacă au trupul mai curat - prin neconsumarea de alimente de provenienţă animală.

Printre fructarieni celebri s-a numărat şi Mahatma Gandhi, dar nici măcar el nu a adoptat acest tip de dietă permanent, ci doar temporar. Prin urmare, dacă ai parte de indicaţiile medicului, merită să încerci o curăţire a organismului de toxine adoptând o dietă cu fructe pentru o scurtă perioadă de timp.

Program Acasa TV
 • Luni
 • 06:00 Draga mama
  135 min
  08:15 Favorul
  60 min
  09:15 Sarutul otravit
  60 min
  10:15 Dragoste de neinvins
  120 min
  12:15 Mereu in gandul meu
  45 min
  13:00 Destinati iubirii
  120 min
  15:00 Un nou rasarit
  120 min
  17:00 Dragoste de neinvins
  120 min
  19:00 Draga mama
  120 min
  21:00 Favorul
  60 min
  22:00 Sarutul otravit
  60 min
  23:00 Baiatul meu
  60 min
  00:00 Mereu in gandul meu
  60 min
  01:00 Calea spre iertare
  240 min
  05:00 Baiatul meu
  60 min
  06:00 Draga mama
  135 min
Modifică setările cookies