Autorii acestei cercetări au descoperit că persoanele care consumă zilnic cel puţin două doze de băuturi acidulate prezintă cu 90% mai multe riscuri de a fi diagnosticate cu cancer pancreatic faţă de cei care nu beau astfel de băuturi. De asemenea, ei au constatat că persoanele care obişnuiau să adauge zahăr în alimente sau băuturi prezentau cu 70% mai multe riscuri de a dezvolta această formă de cancer.
Medicul Susanna Larsson, coordonatorul al acestei investigaţii, susţine că este vital ca oamenii să înveţe să prevină această maladie deoarece este foarte dificil de tratat şi adesea, este descoperită prea târziu. "Credem că are legătură cu insulina. Dacă se consumă o cantitate mai mare de îndulcitori, nivelul de zahăr din sânge creşte şi astfel pancreasul este suprasolicitat. Acest fenomen stimulează dezvoltarea pancreasului şi duce la apariţia tumorilor canceroase", a declarat Larsson.
La acest studiu au participat 80.000 de persoane cu vârste între 45 şi 83 de ani, care au dat indicaţii despre alimentele şi băuturile pe care le-au consumat în mod regulat.
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
---|---|
08:00 | Lectii de viata 60 min
|
09:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
10:00 | Scantei peste Brooklyn 120 min
|
12:00 | Pacate din iubire 180 min
|
15:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
17:00 | Lectii de viata 60 min
|
18:00 | Sarutul otravit 120 min
|
20:00 | Mostenirea 120 min
|
22:00 | Favorul 120 min
|
00:00 | Lectii de viata 60 min
|
01:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
02:00 | Fie ce-o fi! 135 min
|
04:15 | Scantei peste Brooklyn 105 min
|
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|