Fierberea unor legume reduce beneficiile acestora asupra sănătăţii

Fierberea unor legume reduce beneficiile acestora asupra sănătăţii
Data publicarii: 21 Mai 2007

Oamenii de ştiinţă de la Universitate din Warwick au testat trei metode de preparare a legumelor, cum ar fi fierberea, prepararea la abur, la microunde şi "perpelirea” în tigaie, potrivit unei noi cercetări, scrie Gândul.

Specialiştii au constatat că fierberea pentru 30 de minute reduce conţinutul benefic din broccoli cu 77%, la varza de Bruxelles cu 58%, la conopidă cu 75% şi la varza albă, cu 65%.

Nici una din celelalte metode de preparare nu avea un impact semnificativ asupra proprietăţilor anticancer ale legumelor, se mai arată în studiu. Unul dintre cercetători, dr. Paul Thornalley, a concluzionat că, în cazul "în care dorim, maximum de beneficii din cele cinci porţii de legume pe zi, este exclusă fierberea lor”.

Program Acasa TV
  • Luni
  • 06:00 Alaca - iubire si tradare
    120 min
    08:00 Inimi de cenusa
    60 min
    09:00 Drumul catre Soare
    60 min
    10:00 Inima tradata
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Fructul oprit
    60 min
    13:00 Rasarit
    60 min
    14:00 Dallas
    60 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Soarta nu pune intrebari
    60 min
    17:00 Darul iubirii
    120 min
    19:00 Alaca - iubire si tradare
    120 min
    21:00 Inimi de cenusa
    60 min
    22:00 Dallas
    60 min
    23:00 Drumul catre Soare
    60 min
    00:00 Fructul oprit
    60 min
    01:00 Inimi singuratice
    195 min
    04:15 Trei surori S3
    105 min
    06:00 Alaca - iubire si tradare
    120 min
Modifică setările cookies