Fierberea unor legume reduce beneficiile acestora asupra sănătăţii

Fierberea unor legume reduce beneficiile acestora asupra sănătăţii
Data publicarii: 21 Mai 2007

Oamenii de ştiinţă de la Universitate din Warwick au testat trei metode de preparare a legumelor, cum ar fi fierberea, prepararea la abur, la microunde şi "perpelirea” în tigaie, potrivit unei noi cercetări, scrie Gândul.

Specialiştii au constatat că fierberea pentru 30 de minute reduce conţinutul benefic din broccoli cu 77%, la varza de Bruxelles cu 58%, la conopidă cu 75% şi la varza albă, cu 65%.

Nici una din celelalte metode de preparare nu avea un impact semnificativ asupra proprietăţilor anticancer ale legumelor, se mai arată în studiu. Unul dintre cercetători, dr. Paul Thornalley, a concluzionat că, în cazul "în care dorim, maximum de beneficii din cele cinci porţii de legume pe zi, este exclusă fierberea lor”.

Program Acasa TV
  • Miercuri
  • 06:00 Flori insangerate S2
    120 min
    08:00 Fie ce-o fi!
    120 min
    10:00 Dragoste de neinvins
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Dreptul la iubire
    60 min
    13:00 Ingerul razbunarii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Dragoste amara
    120 min
    19:00 Flori insangerate S2
    120 min
    21:00 Fie ce-o fi!
    120 min
    23:00 Trei surori S3
    60 min
    00:00 Dreptul la iubire
    60 min
    01:00 Flori insangerate S2
    120 min
    03:00 Leylifer
    90 min
    04:30 Ce se intampla, doctore?
    45 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Flori insangerate S2
    120 min
Modifică setările cookies