Despre legume, fructe, cafea, peste sau cerealele integrale citim zilnic cate un studiu sau cercetare care sa le evidentieze partile bune. Cafeaua imbunatateste memoria, legumele si fructele te scapa de stres, sucul de rosii creste imunitatea. Ceea ce nu se spune foarte des este ca fiecare aliment interactioneaza intr-un anumit fel cu celelalte si sufera anumite transformari in timpul gatirii. De exemplu, fasolea (bogata in fier) consumata impreuna cu branza (bogata in calciu) se vor anihila reciproc. In timp ce alte alimente se ajuta reciproc si cresc puterea de absorbtie a substantelor bune.
1. Broccoli si mustar
Broccoli contine sulforafan, o substanta care poate preveni imbolnavirea de ulcer si de cancer de stomac, dar prin gatire si procesare termica o parte din enzimele care ajuta la absorbtia acestei substante sunt distruse. Ca sa repari situatia combina broccoli cu boabe de mustar care aduc o doza in plus de enzime si te vor ajuta sa absorbi mai bine sulforafanul, spune un studiu publicat in 2011 in Jurnalul Britanic de Nutritie.
| 06:00 | Santa Diabla 120 min
|
|---|---|
| 08:00 | Lectii de viata 60 min
|
| 09:00 | Doctor de bine - Acasa toamna 2025 30 min
|
| 09:30 | ProVerde - Acasa toamna 2025 15 min
|
| 09:45 | iBani - Acasa toamna 2025 15 min
|
| 10:00 | O iarna ca-n povesti 120 min
|
| 12:00 | Taramul sperantei 180 min
|
| 15:00 | Santa Diabla 120 min
|
| 17:00 | Lectii de viata 60 min
|
| 18:00 | Pariu cu destinul 120 min
|
| 20:00 | Mostenirea 120 min
|
| 22:00 | Acea fata 120 min
|
| 00:00 | Lectii de viata 60 min
|
| 01:00 | Inimi singuratice 195 min
|
| 04:15 | Ce se intampla, doctore? 30 min
|
| 04:45 | O iarna ca-n povesti 75 min
|
| 06:00 | Alaca - iubire si tradare 120 min
|