Despre legume, fructe, cafea, peste sau cerealele integrale citim zilnic cate un studiu sau cercetare care sa le evidentieze partile bune. Cafeaua imbunatateste memoria, legumele si fructele te scapa de stres, sucul de rosii creste imunitatea. Ceea ce nu se spune foarte des este ca fiecare aliment interactioneaza intr-un anumit fel cu celelalte si sufera anumite transformari in timpul gatirii. De exemplu, fasolea (bogata in fier) consumata impreuna cu branza (bogata in calciu) se vor anihila reciproc. In timp ce alte alimente se ajuta reciproc si cresc puterea de absorbtie a substantelor bune.
1. Broccoli si mustar
Broccoli contine sulforafan, o substanta care poate preveni imbolnavirea de ulcer si de cancer de stomac, dar prin gatire si procesare termica o parte din enzimele care ajuta la absorbtia acestei substante sunt distruse. Ca sa repari situatia combina broccoli cu boabe de mustar care aduc o doza in plus de enzime si te vor ajuta sa absorbi mai bine sulforafanul, spune un studiu publicat in 2011 in Jurnalul Britanic de Nutritie.
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
---|---|
08:00 | Lectii de viata 60 min
|
09:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
10:00 | O vara de vis 120 min
|
12:00 | Secretul meu 180 min
|
15:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
17:00 | Lectii de viata 60 min
|
18:00 | Mama 120 min
|
20:00 | State de Romania 120 min
|
22:00 | Iubire si razbunare 120 min
|
00:00 | Lectii de viata 60 min
|
01:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
02:00 | Mama 135 min
|
04:15 | O vara de vis 105 min
|
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|