Despre legume, fructe, cafea, peste sau cerealele integrale citim zilnic cate un studiu sau cercetare care sa le evidentieze partile bune. Cafeaua imbunatateste memoria, legumele si fructele te scapa de stres, sucul de rosii creste imunitatea. Ceea ce nu se spune foarte des este ca fiecare aliment interactioneaza intr-un anumit fel cu celelalte si sufera anumite transformari in timpul gatirii. De exemplu, fasolea (bogata in fier) consumata impreuna cu branza (bogata in calciu) se vor anihila reciproc. In timp ce alte alimente se ajuta reciproc si cresc puterea de absorbtie a substantelor bune.
1. Broccoli si mustar
Broccoli contine sulforafan, o substanta care poate preveni imbolnavirea de ulcer si de cancer de stomac, dar prin gatire si procesare termica o parte din enzimele care ajuta la absorbtia acestei substante sunt distruse. Ca sa repari situatia combina broccoli cu boabe de mustar care aduc o doza in plus de enzime si te vor ajuta sa absorbi mai bine sulforafanul, spune un studiu publicat in 2011 in Jurnalul Britanic de Nutritie.
06:00 | Inima nu minte 120 min
|
---|---|
08:00 | Leylifer 60 min
|
09:00 | Scrisoarea de adio 60 min
|
10:00 | Nu-i nimeni ca mine 60 min
|
11:00 | Stirile Acasa Actualitati 60 min
|
12:00 | Esmeralda 60 min
|
13:00 | Dragostea si banii 120 min
|
15:00 | Stirile Acasa Magazin 60 min
|
16:00 | Fata cu ochi de onix 60 min
|
17:00 | Iubirea din mine 120 min
|
19:00 | Inima nu minte 120 min
|
21:00 | Leylifer 60 min
|
22:00 | Scrisoarea de adio 60 min
|
23:00 | Numele meu e Riza 60 min
|
00:00 | Esmeralda 60 min
|
01:00 | Leylifer 75 min
|
02:15 | Sarutul otravit 150 min
|
04:45 | Ce se intampla, doctore? 30 min
|
05:15 | Stirile Acasa Magazin 45 min
|
06:00 | Inima nu minte 120 min
|