Ingredientele inspaimantatoare din mancarea ta zilnica. Ceea ce nu stii despre alimentele pe care le consideri sanatoase

Ingredientele inspaimantatoare din mancarea ta zilnica. Ceea ce nu stii despre alimentele pe care le consideri sanatoase
Data publicarii: 03 Martie 2014

Mancarea pe care o consumam ar trebui sa fie o sursa de energie si sanatate insa, de multe ori ingredientele mai mult sau mai putin ascunse sunt mai curand o sursa de boli.

Iata cateva lucruri inspaimantatoare pe care ar trebui sa le stii despre mancarea ta.

Parul de rozatoare in mancare este acceptabil.

Legislatia americana permite un fir de par de rozatoare la fiecare 100 de grame de mancare. Este considerat un caz de contaminare naturala si la fel este si cazul insectelor din mancare. Atat timp cat nu sunt prea multe, insectele din macare sunt acceptabile.

Zaharul este peste tot.

Trecut pe etichete ca fructoza sau sirop de porumb, zaharul este in aproape toate alimentele.

Gandacii ajung in mancare in mod intentionat.

In afara de contaminarea naturala exista si insecte care ajung in mancare intentionat. Unul dintre colorantii care dau culoarea rosie alimentelor vin dintr-o insect africana.

Fructele si legumele nu au valoare nutritive.

Depatamentul American al Agriculturii a recunoscut ca industria de profil este mai interesata de aspectul produselor decat de calitatea lor asa ca valorile lor nutritive au scazut considerabil.

Adevarul despre costurile mancarii.

Se stie ca mancarea proasta este mai ieftina insa daca vrei sa iti obtii cele 2000 de calorii zilnice din mancare sanatoasa te costa de 10 ori ami mult. Fara grasimi procesate inseamna de fapt mai putini grasimi procesate. Eticheta te poate induce de multe ori in eroare si sa consumi in continuare foarte multe grasimi procesate.

Restaurantele mint in legatura cu caloriile.

O universitate din Texas a descoperit ca 20% din mancarea servita in restaurant are cu cel putin 100 de calorii mai mult decat se afiseaza in meniu.

Amoniacul este folosit in procesarea carnii.

Desi este o substanta folosita in curatarea geamurilor si podelelor, amoniacul este folosit si in tratarea carnii, distrugand o bacterie destul de periculoasa. Majoritatea colorantilor alimentari sunt relationati cu cancerul. Colorantii alimentarI nu sunt sanatosi si chiar daca se va dovedi ca nu sunt relationati cu aparitia celulelor cancerigene, raman un pericol pentru sanatate.

Cereal integrale nu inseamna neprocesate.

Faptul ca cerealele pe care le cumperi sunt integrale nu inseamna ca sunt neprocesate. In timpul procesarii cerealele isi pierd o parte din nutrienti.

Program Acasa TV
 • Luni
 • 06:00 Draga mama
  135 min
  08:15 Favorul
  60 min
  09:15 Sarutul otravit
  60 min
  10:15 Dragoste de neinvins
  120 min
  12:15 Mereu in gandul meu
  45 min
  13:00 Destinati iubirii
  120 min
  15:00 Un nou rasarit
  120 min
  17:00 Dragoste de neinvins
  120 min
  19:00 Draga mama
  120 min
  21:00 Favorul
  60 min
  22:00 Sarutul otravit
  60 min
  23:00 Baiatul meu
  60 min
  00:00 Mereu in gandul meu
  60 min
  01:00 Calea spre iertare
  240 min
  05:00 Baiatul meu
  60 min
  06:00 Draga mama
  135 min
Modifică setările cookies