Grecii au anumite ingrediente pe care le folosesc frecvent în specialităţile lor culinare. Măslinele şi uleiul de măsline sunt în topul preferinţelor lor. Măslinele greceşti au un gust uşor fructat şi puţin piperat. Sunt folosite în fripturi şi supe de legume, dar şi la salate. Uleiul de măsline este indicat persoanelor care au colesterolul ridicat. Legumele, precum roşiile, vinetele, mazărea, fasolea, bamele, salata, castraveţii, dovleceii sunt folosite pentru că reprezintă o adevărată sursă de vitamine şi minerale. Pe lângă ele se mai adaugă şi o multitudine de mirodenii ca menta, oregano, usturoiul, mărarul, rozmarinul sau cimbrişorul. Rolul lor nu este numai să dea savoare mâncării ci şi să îţi asigure necesarul de proteine şi vitamine.
Lactatele au un rol deosebit în bucătăria grecească. Brănza de capră şi brânza feta se folosesc datorită conţinutului scăzut de grăsimi. Iaurtul însoţit de mirodenii, lămâi, usturoi sau castraveţi poate fi servit ca şi garnitură.
Mâncărurile greceşti sunt condimentate cu alune, migdale sau nuci, ne spune diet.com . Desertul conţine întotdeauna fructe.
06:00 | Flori insangerate 120 min
|
---|---|
08:00 | Capcana razbunarii 60 min
|
09:00 | Familia 60 min
|
10:00 | Drumul catre tine 60 min
|
11:00 | Stirile Acasa Actualitati 60 min
|
12:00 | Amor real 60 min
|
13:00 | Evadatele 120 min
|
15:00 | Stirile Acasa Magazin 60 min
|
16:00 | Fata cu ochi de onix 60 min
|
17:00 | Sub semnul iubirii 120 min
|
19:00 | Flori insangerate 120 min
|
21:00 | Capcana razbunarii 60 min
|
22:00 | Familia 60 min
|
23:00 | Indragostiti din interes 60 min
|
00:00 | Amor real 60 min
|
01:00 | Capcana razbunarii 60 min
|
02:00 | Inima nu minte 195 min
|
05:15 | Stirile Acasa Magazin 45 min
|
06:00 | Flori insangerate 120 min
|