Istoria Gustului - o introducere in cele mai interesante povesti culinare ale omenirii

Istoria Gustului - o introducere in cele mai interesante povesti culinare ale omenirii
Data publicarii: 28 August 2012

Incepand din 28 august, Foodstory.ro, cu sprijinul Editurii Vellant, va publica in fiecare saptamana pasaje din cartea "Istoria gustului" coordonata de Paul Freedman, o incursiune culinara in istoria omenirii legata, in mod vital, de mancare.

Cum am ajuns sa mancam ceea ce mancam si cum ne-au influentat, de-a lungul secolelor, marile descoperiri geografice ale omenirii, cum ne-am schimbat pe masura ce tehnologia a devenit parte din viata noastra si in ce fel a evoluat societatea integrand obiceiul de a manca in comunitate - toate acestea le puteti afla urmarind rubrica noastra saptamana despre "Istoria gustului".

Gustul nu este rezervat doar unei aristocratii, unor curti din trecutul european, abbasid sau chinezesc, ori vizibilului „specialist gastronom” din prezent. Subiecte din istoria sociala a oamenilor obisnuiti, ca ratia de calorii, amenintarea foametei si aprovizionarea centrelor urbane ne-au ajutat sa ne facem o idee despre fragilitatea si greutatea vietii pre-industriale.

Citeste mai multe pe www.foodstory.ro!

Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Alaca - iubire si tradare
    120 min
    08:00 Inimi de cenusa
    60 min
    09:00 Drumul catre Soare
    60 min
    10:00 Inima tradata
    60 min
    11:00 Concert Loredana - "Maiastra"
    60 min
    12:00 Fructul oprit
    60 min
    13:00 Rasarit
    60 min
    14:00 Dallas
    60 min
    15:00 Concert LOREDANA: Maiastra II
    60 min
    16:00 Soarta nu pune intrebari
    60 min
    17:00 Darul iubirii
    120 min
    19:00 Alaca - iubire si tradare
    120 min
    21:00 Inimi de cenusa
    60 min
    22:00 Dallas
    60 min
    23:00 Drumul catre Soare
    60 min
    00:00 Fructul oprit
    60 min
    01:00 Inimi singuratice
    225 min
    04:45 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    05:15 Drumul catre Soare
    45 min
    06:00 Santa Diabla
    120 min
Modifică setările cookies