Istoria Gustului - o introducere in cele mai interesante povesti culinare ale omenirii

Istoria Gustului - o introducere in cele mai interesante povesti culinare ale omenirii
Data publicarii: 28 August 2012

Incepand din 28 august, Foodstory.ro, cu sprijinul Editurii Vellant, va publica in fiecare saptamana pasaje din cartea "Istoria gustului" coordonata de Paul Freedman, o incursiune culinara in istoria omenirii legata, in mod vital, de mancare.

Cum am ajuns sa mancam ceea ce mancam si cum ne-au influentat, de-a lungul secolelor, marile descoperiri geografice ale omenirii, cum ne-am schimbat pe masura ce tehnologia a devenit parte din viata noastra si in ce fel a evoluat societatea integrand obiceiul de a manca in comunitate - toate acestea le puteti afla urmarind rubrica noastra saptamana despre "Istoria gustului".

Gustul nu este rezervat doar unei aristocratii, unor curti din trecutul european, abbasid sau chinezesc, ori vizibilului „specialist gastronom” din prezent. Subiecte din istoria sociala a oamenilor obisnuiti, ca ratia de calorii, amenintarea foametei si aprovizionarea centrelor urbane ne-au ajutat sa ne facem o idee despre fragilitatea si greutatea vietii pre-industriale.

Citeste mai multe pe www.foodstory.ro!

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Mai mult decat o familie
    120 min
    08:00 Lectii de viata
    60 min
    09:00 Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025
    60 min
    10:00 Dragoste la malul marii
    120 min
    12:00 Secretul meu
    180 min
    15:00 Mai mult decat o familie
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Mama
    120 min
    20:00 State de Romania
    120 min
    22:00 Favorul
    120 min
    00:00 Lectii de viata
    60 min
    01:00 Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025
    60 min
    02:00 Mama
    120 min
    04:00 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    04:30 Dragoste la malul marii
    90 min
    06:00 Mai mult decat o familie
    120 min
Modifică setările cookies