Istoria Gustului - o introducere in cele mai interesante povesti culinare ale omenirii

Istoria Gustului - o introducere in cele mai interesante povesti culinare ale omenirii
Data publicarii: 28 August 2012

Incepand din 28 august, Foodstory.ro, cu sprijinul Editurii Vellant, va publica in fiecare saptamana pasaje din cartea "Istoria gustului" coordonata de Paul Freedman, o incursiune culinara in istoria omenirii legata, in mod vital, de mancare.

Cum am ajuns sa mancam ceea ce mancam si cum ne-au influentat, de-a lungul secolelor, marile descoperiri geografice ale omenirii, cum ne-am schimbat pe masura ce tehnologia a devenit parte din viata noastra si in ce fel a evoluat societatea integrand obiceiul de a manca in comunitate - toate acestea le puteti afla urmarind rubrica noastra saptamana despre "Istoria gustului".

Gustul nu este rezervat doar unei aristocratii, unor curti din trecutul european, abbasid sau chinezesc, ori vizibilului „specialist gastronom” din prezent. Subiecte din istoria sociala a oamenilor obisnuiti, ca ratia de calorii, amenintarea foametei si aprovizionarea centrelor urbane ne-au ajutat sa ne facem o idee despre fragilitatea si greutatea vietii pre-industriale.

Citeste mai multe pe www.foodstory.ro!

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Ajutor, ma indragostesc!
    120 min
    08:00 Lectii de viata
    60 min
    09:00 Intrebarea Mesei Rotunde S2 toamna 2024
    45 min
    09:45 MasterChef
    195 min
    13:00 Iubiri fara hotar
    180 min
    16:00 Ajutor, ma indragostesc!
    120 min
    18:00 Calea spre iertare
    120 min
    20:00 State de Romania
    60 min
    21:00 Vis de iarna
    120 min
    23:00 Indragostiti din interes
    60 min
    00:00 State de Romania
    60 min
    01:00 Intrebarea Mesei Rotunde S2 toamna 2024
    60 min
    02:00 Calea spre iertare
    120 min
    04:00 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    04:30 Vis de iarna
    90 min
    06:00 Ajutor, ma indragostesc!
    120 min
Modifică setările cookies