Mediafax: Consumul de carne creşte riscul de cancer pulmonar

Mediafax: Consumul de carne creşte riscul de cancer pulmonar
Data publicarii: 11 Decembrie 2007

Cercetătorii americani au publicat un studiu prin care avertizează că persoanele care consumă multă carne roşie şi procesată prezintă riscuri mai mari de a se îmbolnăvi de cancer, mai ales pulmonar şi colorectal.

Potrivit noului studiu, persoanele care consumă multă carne prezintă mai multe riscuri de a se îmbolnăvi de cancer la ficat şi esofag. Totodată, bărbaţii care consumă regulat carne roşie prezintă mai multe riscuri de a se îmbolnăvi de cancer la pancreas.

La studiu au participat 500.000 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 50 şi 71 de ani. După opt ani de la debutul studiului, au fost diagnosticate 53.396 de cazuri de cancer. "Riscurile semnificative din punct de vedere statistic (între 20 şi 60%) au fost înregistrate în cazul cancerului esofagian, colorectal, pulmonar şi la ficat", au indicat cercetătorii.

Carne roşie este cea de vită, porc sau miel. Carnea procesată include şunca, cârnaţii din carne roşie sau pui, aperitivele reci, slănina, crenvurşti etc.

Mai multe citiţi pe Mediafax.ro

Program Acasa TV
  • Miercuri
  • 06:00 Flori insangerate
    120 min
    08:00 Capcana razbunarii
    60 min
    09:00 Familia
    60 min
    10:00 Drumul catre tine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Amor real
    60 min
    13:00 Evadatele
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Sub semnul iubirii
    120 min
    19:00 Flori insangerate
    120 min
    21:00 Capcana razbunarii
    60 min
    22:00 Familia
    60 min
    23:00 Indragostiti din interes
    60 min
    00:00 Amor real
    60 min
    01:00 Capcana razbunarii
    60 min
    02:00 Inima nu minte
    195 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Flori insangerate
    120 min
Modifică setările cookies