Murăturile ne ajută la păstrarea sănătăţii organismului

Murăturile ne ajută la păstrarea sănătăţii organismului
Data publicarii: 29 Noiembrie 2007

Atât murăturile fermentate cât şi cele preparate cu oţet au efecte benefice asupra organismului prin tipul condimentelor folosite, dar şi de felul în care au fost puse.

Specialiştii recomandă murăturile în orice dietă datorită numărului mic de calorii. Totodată, castraveţii muraţi sau alte legume sunt bogate în fibre necesare procesului digestiv şi luptei împotriva cancerului.

De asemenea, condimentele utilizate de gospodine sunt foarte importante. Usturoiul are capacitatea de a ţine sub control dezvoltarea bacteriilor în organism. Boabele de muştar ajută în procesul digestiv, dar şi la prevenirea Alzheimerului.

Pentru prepararea murăturilor se foloseşte şi oţetul. Acesta ajută la mărirea imunităţii organismului, calmează şi chiar vindecă anumite disfuncţii digestive şi distruge depozitele de calciu din încheieturi.

Cu toate acestea, unele persoane trebuie să fie atente la consumul de murături. Acestea nu sunt indicate persoanelor cu afecţiuni digestive,hepatice, hipertensiune arterială sau boli cardiovasculare.

Mai multe citiţi în Gândul.

Program Acasa TV
  • Miercuri
  • 06:00 Flori insangerate
    120 min
    08:00 Capcana razbunarii
    60 min
    09:00 Familia
    60 min
    10:00 Drumul catre tine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Amor real
    60 min
    13:00 Evadatele
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Sub semnul iubirii
    120 min
    19:00 Flori insangerate
    120 min
    21:00 Capcana razbunarii
    60 min
    22:00 Familia
    60 min
    23:00 Indragostiti din interes
    60 min
    00:00 Amor real
    60 min
    01:00 Capcana razbunarii
    60 min
    02:00 Inima nu minte
    195 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Flori insangerate
    120 min
Modifică setările cookies