O vitamină din cacao, mai importantă decât penicilina

O vitamină din cacao, mai importantă decât penicilina
Data publicarii: 22 Mai 2007

Epicatecina reduce riscul de a face patru dintre primele cinci boli mortale ale oamenilor: atacul cerebral, insuficienţa cardiacă, cancerul şi diabetul, scrie Gândul.

Descoperirea se bazează pe studierea unui trib din Panama, ai cărui membri consumă circa 40 de ceşti de cacao pe săptămână. Băutura lor conţine un nivel ridicat de epicatecină, vitamină care e, de regulă, eliminată în cursul producerii de ciocolată, din cauza gustului ei amar. Acum, cercetătorii propun producerea de capsule cu epicatecină din cacao.

Program Acasa TV
  • Luni
  • 06:00 Alaca - iubire si tradare
    120 min
    08:00 Inimi de cenusa
    60 min
    09:00 Drumul catre Soare
    60 min
    10:00 Inima tradata
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Fructul oprit
    60 min
    13:00 Rasarit
    60 min
    14:00 Dallas
    60 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Soarta nu pune intrebari
    60 min
    17:00 Darul iubirii
    120 min
    19:00 Alaca - iubire si tradare
    120 min
    21:00 Inimi de cenusa
    60 min
    22:00 Dallas
    60 min
    23:00 Drumul catre Soare
    60 min
    00:00 Fructul oprit
    60 min
    01:00 Inimi singuratice
    195 min
    04:15 Trei surori S3
    105 min
    06:00 Alaca - iubire si tradare
    120 min
Modifică setările cookies