O vitamină din cacao, mai importantă decât penicilina

O vitamină din cacao, mai importantă decât penicilina
Data publicarii: 22 Mai 2007

Epicatecina reduce riscul de a face patru dintre primele cinci boli mortale ale oamenilor: atacul cerebral, insuficienţa cardiacă, cancerul şi diabetul, scrie Gândul.

Descoperirea se bazează pe studierea unui trib din Panama, ai cărui membri consumă circa 40 de ceşti de cacao pe săptămână. Băutura lor conţine un nivel ridicat de epicatecină, vitamină care e, de regulă, eliminată în cursul producerii de ciocolată, din cauza gustului ei amar. Acum, cercetătorii propun producerea de capsule cu epicatecină din cacao.

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Mai mult decat o familie
    120 min
    08:00 Lectii de viata
    60 min
    09:00 Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025
    60 min
    10:00 Scantei peste Brooklyn
    120 min
    12:00 Pacate din iubire
    180 min
    15:00 Mai mult decat o familie
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Sarutul otravit
    120 min
    20:00 Mostenirea
    120 min
    22:00 Favorul
    120 min
    00:00 Lectii de viata
    60 min
    01:00 Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025
    60 min
    02:00 Fie ce-o fi!
    135 min
    04:15 Scantei peste Brooklyn
    105 min
    06:00 Mai mult decat o familie
    120 min
Modifică setările cookies