Cele mai bune sunt cireşele amare şi vişinele, utilizate la realizarea plăcintelor, gemurilor şi sucurilor, pentru că efectul benefic vine din pigmentul responsabil pentru culoarea roşie a fructelor. Pigmentul antocianină, de obicei de culoare roşie, albastră sau violetă, este un compus natural care împiedică formarea cheagurilor de sânge în artere. Vişinele conţin cea mai mare cantitate de antocianine.
Cercetătorii de la Universitatea din Michigan, Statele Unite, au adăugat cireşe în hrana unui grup de cobai. După trei luni, specialiştii au descoperit că nivelul colesterolului din sângele acestui grup de cobai a scăzut semnificativ faţă de nivelul colesterolului înregistrat la un grup de cobai care a avut o alimentaţie normală. De asemenea, insulina s-a încadrat în limite normale.
Steven Bolling, coordonatorul acestui studiu, a indicat că echipa sa intenţionează să înceapă testele pe subiecţi umani.
Studii anterioare au demonstrat că cireşele şi vişinele sunt benefice în artrită şi în combaterea insomniei.
06:00 | Flori insangerate 120 min
|
---|---|
08:00 | Capcana razbunarii 60 min
|
09:00 | Familia 60 min
|
10:00 | Drumul catre tine 60 min
|
11:00 | Stirile Acasa Actualitati 60 min
|
12:00 | Amor real 60 min
|
13:00 | Evadatele 120 min
|
15:00 | Stirile Acasa Magazin 60 min
|
16:00 | Fata cu ochi de onix 60 min
|
17:00 | Sub semnul iubirii 120 min
|
19:00 | Flori insangerate 120 min
|
21:00 | Capcana razbunarii 60 min
|
22:00 | Familia 60 min
|
23:00 | Indragostiti din interes 60 min
|
00:00 | Amor real 60 min
|
01:00 | Capcana razbunarii 60 min
|
02:00 | Inima nu minte 195 min
|
05:15 | Stirile Acasa Magazin 45 min
|
06:00 | Flori insangerate 120 min
|