Cele mai bune sunt cireşele amare şi vişinele, utilizate la realizarea plăcintelor, gemurilor şi sucurilor, pentru că efectul benefic vine din pigmentul responsabil pentru culoarea roşie a fructelor. Pigmentul antocianină, de obicei de culoare roşie, albastră sau violetă, este un compus natural care împiedică formarea cheagurilor de sânge în artere. Vişinele conţin cea mai mare cantitate de antocianine.
Cercetătorii de la Universitatea din Michigan, Statele Unite, au adăugat cireşe în hrana unui grup de cobai. După trei luni, specialiştii au descoperit că nivelul colesterolului din sângele acestui grup de cobai a scăzut semnificativ faţă de nivelul colesterolului înregistrat la un grup de cobai care a avut o alimentaţie normală. De asemenea, insulina s-a încadrat în limite normale.
Steven Bolling, coordonatorul acestui studiu, a indicat că echipa sa intenţionează să înceapă testele pe subiecţi umani.
Studii anterioare au demonstrat că cireşele şi vişinele sunt benefice în artrită şi în combaterea insomniei.
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
---|---|
08:00 | Lectii de viata 60 min
|
09:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
10:00 | Scantei peste Brooklyn 120 min
|
12:00 | Pacate din iubire 180 min
|
15:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
17:00 | Lectii de viata 60 min
|
18:00 | Sarutul otravit 120 min
|
20:00 | Mostenirea 120 min
|
22:00 | Favorul 120 min
|
00:00 | Lectii de viata 60 min
|
01:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
02:00 | Fie ce-o fi! 135 min
|
04:15 | Scantei peste Brooklyn 105 min
|
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|