Plăcinta cu vişine scade colesterolul şi riscul de diabet

Plăcinta cu vişine scade colesterolul şi riscul de diabet
Data publicarii: 03 Mai 2007

În afară de controlarea nivelului de colesterol şi reducerea riscurilor de diabet, aceste fructe sunt benefice pentru prevenirea bolilor cardiace, scrie Mediafax.

Cele mai bune sunt cireşele amare şi vişinele, utilizate la realizarea plăcintelor, gemurilor şi sucurilor, pentru că efectul benefic vine din pigmentul responsabil pentru culoarea roşie a fructelor. Pigmentul antocianină, de obicei de culoare roşie, albastră sau violetă, este un compus natural care împiedică formarea cheagurilor de sânge în artere. Vişinele conţin cea mai mare cantitate de antocianine.

Cercetătorii de la Universitatea din Michigan, Statele Unite, au adăugat cireşe în hrana unui grup de cobai. După trei luni, specialiştii au descoperit că nivelul colesterolului din sângele acestui grup de cobai a scăzut semnificativ faţă de nivelul colesterolului înregistrat la un grup de cobai care a avut o alimentaţie normală. De asemenea, insulina s-a încadrat în limite normale.

Steven Bolling, coordonatorul acestui studiu, a indicat că echipa sa intenţionează să înceapă testele pe subiecţi umani.
Studii anterioare au demonstrat că cireşele şi vişinele sunt benefice în artrită şi în combaterea insomniei.

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Mai mult decat o familie
    120 min
    08:00 Lectii de viata
    60 min
    09:00 Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025
    60 min
    10:00 Scantei peste Brooklyn
    120 min
    12:00 Pacate din iubire
    180 min
    15:00 Mai mult decat o familie
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Sarutul otravit
    120 min
    20:00 Mostenirea
    120 min
    22:00 Favorul
    120 min
    00:00 Lectii de viata
    60 min
    01:00 Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025
    60 min
    02:00 Fie ce-o fi!
    135 min
    04:15 Scantei peste Brooklyn
    105 min
    06:00 Mai mult decat o familie
    120 min
Modifică setările cookies