Porumbul fiert sau copt alimenteaza organismul cu energie

Porumbul fiert sau copt alimenteaza organismul cu energie
Citeste mai mult despre: porumb, energie, sanatate
Data publicarii: 12 August 2009

Specialistii atrag atentia ca porumbul este unul dintre alimentele asociate de cele mai multe ori cu reactii alergice. Asa ca evitati sa-l consumati crud!

Specialistii in nutritie spun ca porum­bul reduce riscul aparitiei bolilor cardiace, datorita continutului bogat de vitamina E - antioxidant care protejeaza inima. In plus, aceasta cereala contine din belsug un carotenoid numit beta-cryptoxanthin, care are proprietatea de a preveni aparitia cancerului la plamani. Aceasta substanta se mai gaseste in legume si fructe de culoare portocalie, precum papaya, portocalele, dovleacul sau piersicile.

Nutritionistii spun ca o cana cu boabe de porumb ofera 15 la suta din necesarul zilnic de acid pantothenic, vitamina B5. Aceasta vitamina e folosita pentru transformarea carbonatilor complecsi in glucoza, care alimenteaza energia organismului. Hidrocarburile din compozitia chimica a porumbului dau energie si nu permit depunerea grasimii.

Citeste mai multe despre beneficiile consumului de porumb pe www.gandul.info!

 

Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Flori insangerate
    120 min
    08:00 Capcana razbunarii
    60 min
    09:00 Familia
    60 min
    10:00 Cabo, iluzii in Paradis
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Amor real
    60 min
    13:00 Evadatele
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Sub semnul iubirii
    120 min
    19:00 Flori insangerate
    120 min
    21:00 Capcana razbunarii
    60 min
    22:00 Familia
    60 min
    23:00 Indragostiti din interes
    60 min
    00:00 Amor real
    60 min
    01:00 Capcana razbunarii
    75 min
    02:15 Inima nu minte
    180 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Ajutor, ma indragostesc!
    120 min
Modifică setările cookies