Restricţionarea glucozei ar putea extinde speranţa de viaţă cu 15 ani

Restricţionarea glucozei ar putea extinde speranţa de viaţă cu 15 ani
Data publicarii: 05 Octombrie 2007

Renunţarea la dulciuri şi evitarea suplimentelor vitaminice ar putea să ne ajute să trăim mai mult, susţin cercetătorii germani. Oamenii de ştiinţă au descoperit că restricţionarea glucozei scoate în evidenţă un proces care extinde speranţa de viaţă cu până la 25 la sută.

Cheia a fost de a mări nivelul radicalilor liberi, molecule instabile care pot afecta organismul şi de care oamenii încearcă adesea să scape prin consumul de alimente sau băuturi bogate în antioxidanţi, cum ar fi vitamina E, susţin cercetătorii.

Organismul are nevoie de glucoză, dar un aport prea mare s-a dovedit a fi nesănătos. Oamenii de ştiinţă ştiu de mai mult timp că restricţionarea aportului de calorii la viermi şi maimuţe măresc longevitatea, iar prezentul studiu a urmărit efectele glucozei. De asemenea, studiul a punctat pentru prima dată un posibil motiv pentru care antioxidanţii pot face mai mult rău decât bine.

Echipa germană a folosit o substanţă chimică pentru a bloca abilitatea viermilor de a procesa glucoza, lucru care le-a prelungit viaţa acestora cu până la 25 la sută, echivalentul a 15 ani, în cazul oamenilor.

Citeşte mai multe în Gândul.

Program Acasa TV
  • Marți
  • 06:00 Flori insangerate S2
    120 min
    08:00 Fie ce-o fi!
    120 min
    10:00 Dragoste de neinvins
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Dreptul la iubire
    60 min
    13:00 Ingerul razbunarii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Dragoste amara
    120 min
    19:00 Flori insangerate S2
    120 min
    21:00 Fie ce-o fi!
    120 min
    23:00 Trei surori S3
    60 min
    00:00 Dreptul la iubire
    60 min
    01:00 Flori insangerate S2
    135 min
    03:15 Leylifer
    120 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Flori insangerate S2
    120 min
Modifică setările cookies