Soia contribuie la scăderea colesterolului şi împiedică apariţia diabetului

Soia contribuie la scăderea colesterolului şi împiedică apariţia diabetului
Data publicarii: 27 Februarie 2007

Cercetătorii cred că proteinele din soia au capacitatea de a încetini metabolismul ficatului, reducând producţia de acizi graşi şi colesterol, scrie Mediafax.

Specialiştii au hrănit cobai cu diferite tipuri de soia neagră, timp de două săptămâni. După această perioadă, au remarcat faptul că şoarecii hrăniţi cu soia au crescut în greutate cu 50% mai puţin decât un alt grup care nu a primit acest aliment.
Nivelul de colesterol din sânge a scăzut cu 25%, iar nivelul de colesterol LDL, numit şi "rău", a scăzut cu 60%.
Soia este cunoscută şi pentru capacitatea de a lupta împotriva bolilor cardiace şi a cancerului.

Program Acasa TV
  • Miercuri
  • 06:00 Flori insangerate S2
    120 min
    08:00 Fie ce-o fi!
    120 min
    10:00 Dragoste de neinvins
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Dreptul la iubire
    60 min
    13:00 Ingerul razbunarii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Dragoste amara
    120 min
    19:00 Flori insangerate S2
    120 min
    21:00 Fie ce-o fi!
    120 min
    23:00 Trei surori S3
    60 min
    00:00 Dreptul la iubire
    60 min
    01:00 Flori insangerate S2
    120 min
    03:00 Leylifer
    90 min
    04:30 Ce se intampla, doctore?
    45 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Flori insangerate S2
    120 min
Modifică setările cookies