Soia contribuie la scăderea colesterolului şi împiedică apariţia diabetului

Soia contribuie la scăderea colesterolului şi împiedică apariţia diabetului
Data publicarii: 27 Februarie 2007

Cercetătorii cred că proteinele din soia au capacitatea de a încetini metabolismul ficatului, reducând producţia de acizi graşi şi colesterol, scrie Mediafax.

Specialiştii au hrănit cobai cu diferite tipuri de soia neagră, timp de două săptămâni. După această perioadă, au remarcat faptul că şoarecii hrăniţi cu soia au crescut în greutate cu 50% mai puţin decât un alt grup care nu a primit acest aliment.
Nivelul de colesterol din sânge a scăzut cu 25%, iar nivelul de colesterol LDL, numit şi "rău", a scăzut cu 60%.
Soia este cunoscută şi pentru capacitatea de a lupta împotriva bolilor cardiace şi a cancerului.

Program Acasa TV
  • Marți
  • 06:00 Alaca - iubire si tradare
    120 min
    08:00 Inimi de cenusa
    60 min
    09:00 Drumul catre Soare
    60 min
    10:00 Inima tradata
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Fructul oprit
    60 min
    13:00 Rasarit
    60 min
    14:00 Dallas
    60 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Soarta nu pune intrebari
    60 min
    17:00 Darul iubirii
    120 min
    19:00 Alaca - iubire si tradare
    120 min
    21:00 Inimi de cenusa
    60 min
    22:00 Dallas
    60 min
    23:00 Drumul catre Soare
    60 min
    00:00 Fructul oprit
    60 min
    01:00 Inimi singuratice
    180 min
    04:00 Ce se intampla, doctore?
    15 min
    04:15 Trei surori S3
    105 min
    06:00 Alaca - iubire si tradare
    120 min
Modifică setările cookies