Antioxidanţii naturali reduc degradarea celulelor cauzată de radicalii liberi, o cauză importantă a îmbătrânirii şi a îmbolnăvirii.
Cercetătorii de la Glasgow University au examinat diferite sucuri de fructe şi cantitatea de antioxidanţi pe care o conţin, precum şi diferiţii compuşi chimici conţinuţi de acestea.
Polifenolii, antioxidanţii care elimină radicalii liberi din organism, se pare că menţin şi îmbunătăţesc sănătatea, protejând organismul împotriva multor boli cronice.
"Nu toate fructele sunt la fel", susţine Alan Crozier, profesor de biochimie a plantelor. "Suplimentând o dietă sănătoasă cu porţii regulate şi variate de suc de fructe, precum cel de struguri roşii, de grapefruit sau de mere va creşte raţia consumatorului de antioxidanţi", a adăugat el.
Rezultatele studiului au demonstrat că sucul de struguri roşii conţine o mare cantitate de polifenoli, având astfel cea mai mare capacitate antioxidantă, egală cu cea a vinului roşu.
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
---|---|
08:00 | Lectii de viata 60 min
|
09:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
10:00 | Scantei peste Brooklyn 120 min
|
12:00 | Pacate din iubire 180 min
|
15:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
17:00 | Lectii de viata 60 min
|
18:00 | Sarutul otravit 120 min
|
20:00 | Mostenirea 120 min
|
22:00 | Favorul 120 min
|
00:00 | Lectii de viata 60 min
|
01:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
02:00 | Fie ce-o fi! 135 min
|
04:15 | Scantei peste Brooklyn 105 min
|
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|