Astfel, dr. Bilic spune ca zaharul ocupa numarul 1 in clasamentul alimentelor extrem de daunatoare pentru organism. "Zaharul, din punctul meu de vedere ar trebui folosit drept condiment; sa il presaram pe diferite preparate.
Mai mult, pe acest aliment ar trebui sa existe, ca si in cazul tigarilor, pictograme, pe care sa scrie ”Consumul excesiv de zahar dauneaza grav sanatati”", completeaza nutritionistul Bilic.
Specialistul adauga ca zaharul imbatraneste, duce la cresterea colesterolului din sange, la aparitia diabetului si a bolilor cardiovasculare. "Acest aliment este unul din produsele alimentare care duce la aparitia dependentei. Persoanele care devin dependente de zahar pot intra chiar si in sevraj", explica Mihaela Bilic. Ca si alcoolul, acest aliment dulce are calorii "goale", iar organismul uman poate sa functioneze perfect fara nici un gram de zahar.
Margarina are un continut caloric destul de ridicat. "Recomand pacientilor sa manance unt si sa renunte la margarina. Untul contine mai putine grasimi, comparativ cu margarina. In plus, vitaminele A si E se gasesc si in unt", spune dr. Mihaela Bilic. Potrivit nutritionistilor, margarina poate duce la aparitia bolilor cardiovasculare, si a bolilor neurodegenerative.
Atunci cand grasimile sunt asimilate de catre corp, sistemul imunitar devine slab, iar organismul prezinta o sensibilitate mai mare la infectii, la intoxicatii si chiar la aparitia cancerului. In acelasi timp, acest aliment poate dezvolta rezistenta la insulina, in cazul persoanelor bolnave de diabet.
Produsele de patiserie au un continut ridicat de kilocalorii. "Aceste alimente contin margarina si faina. Nu spune nimeni sa renuntam la un croissant la micul dejun, dar acesta nu trebuie sa devina obisnuinta sau sa incepem sa inlocuim o masa cu produsele de patiserie", recomanda dr. Bilic.
Aceste alimente nu aduc organismului nici un beneficiu, deoarece pateurile sunt lipsite de orice tip de vitamine. Medicii specialisti spun ca principalul risc evidentiat este cresterea in greutate, intr-un timp destul de scurt, lucru ce poate duce, in timp, la obezitate.
Branza topita este de calitate inferioara, iar organismul uman nu beneficiaza de aceleasi calitati pe care le primeste de la branza obisnuita. "Branza topita este obtinuta din resturile de la branza. In plus, are un continut caloric destul de ridicat. Recomand parintilor sa foloseasca pentru sendvisuri branza normala si sa renunte la acest tip de aliment, deoarece este nesanatos pentru organismul copiilor", spune dr. Mihaela Bilic.
Afla mai multe detalii legate de acest subiect din "Gandul"!
06:00 | Flori insangerate 120 min
|
---|---|
08:00 | Capcana razbunarii 60 min
|
09:00 | Familia 60 min
|
10:00 | Cabo, iluzii in Paradis 60 min
|
11:00 | Stirile Acasa Actualitati 60 min
|
12:00 | Amor real 60 min
|
13:00 | Evadatele 120 min
|
15:00 | Stirile Acasa Magazin 60 min
|
16:00 | Fata cu ochi de onix 60 min
|
17:00 | Sub semnul iubirii 120 min
|
19:00 | Flori insangerate 120 min
|
21:00 | Capcana razbunarii 60 min
|
22:00 | Familia 60 min
|
23:00 | Indragostiti din interes 60 min
|
00:00 | Amor real 60 min
|
01:00 | Capcana razbunarii 75 min
|
02:15 | Inima nu minte 180 min
|
05:15 | Stirile Acasa Magazin 45 min
|
06:00 | Ajutor, ma indragostesc! 120 min
|