Este de preferat ca legumele sa fie consumate imediat dupa ce au fost gatite, pentru ca mentinerea indelungata a preparatelor calde determina o reducere a valorii de vitamina C, intre 4 si 17 la suta, in decurs de o ora si intre 7 si 34 la suta, intr-un interval de doua ore.
In cazul in care nu ati consumat toate legumele preparate, mancarea poate fi reincalzita intr-un timp scurt, dar numai la o temperatura de 70 grade Celsius, pentru a elimina astfel enzimele care pot reduce din cantitatea de vitamine.
Este bine de retinut ca atat legumele proaspete, cat si cele congelate sau conservate pot avea un aport semnificativ de vitamine daca sunt preparate in mod corect. In cazul legumelor congelate, specialistii spun ca nu este recomandata dezghetarea lor inainte de a le gati, iar apa trebuie incalzita si apoi adaugate legumele.
Pentru persoanele care prefera legumele conservate, trebuie sa stie ca zarzavaturile se gatesc in sucul lor propriu si nu se lasa sa fiarba un timp indelungat. De asemenea, este recomandat sa nu le amestecati in mod excesiv, in momentul in care le incalziti.
Afla mai multe detalii despre acest subiect din Gandul!
06:00 | Flori insangerate S2 120 min
|
---|---|
08:00 | Fie ce-o fi! 120 min
|
10:00 | Dragoste de neinvins 60 min
|
11:00 | Stirile Acasa Actualitati 60 min
|
12:00 | Dreptul la iubire 60 min
|
13:00 | Ingerul razbunarii 120 min
|
15:00 | Stirile Acasa Magazin 60 min
|
16:00 | Fata cu ochi de onix 60 min
|
17:00 | Dragoste amara 120 min
|
19:00 | Flori insangerate S2 120 min
|
21:00 | Fie ce-o fi! 120 min
|
23:00 | Trei surori S3 60 min
|
00:00 | Dreptul la iubire 60 min
|
01:00 | Flori insangerate S2 120 min
|
03:00 | Familia 135 min
|
05:15 | Stirile Acasa Magazin 45 min
|
06:00 | Flori insangerate S2 120 min
|