Cercetătorii de la Spitalul Universitar din Copenhaga au declarat că astfel se explică numărul mare de cazuri de cancer apărute în nordul Europei faţă de sud, unde uleiul de măsline face parte din dieta alimentară curentă.
Voluntarilor li s-a măsurat nivelul de 8-oxodG, o substanţă prezentă în urina bărbaţilor, care indică procentul de deteriorare a celulelor. După o perioadă de două săptămâni în care participanţii la studiu au consumat zilnic o cantitate de 25 de mililitri de ulei de măsline, s-a remarcat o scădere a riscurilor de apariţie a cancerului cu 13%.
Henrik E. Poulsen, coordonator al studiului, a indicat că nu s-a remarcat o diferenţă între uleiul de măsline rafinat şi cel presat la rece. O dietă bogată în ulei de măsline, fructe, legume şi carbohidraţi poate contribui la mărirea speranţei de viaţă, aşa cum au demonstrat-o studii anterioare
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
---|---|
08:00 | Lectii de viata 60 min
|
09:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
10:00 | Scantei peste Brooklyn 120 min
|
12:00 | Pacate din iubire 180 min
|
15:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
17:00 | Lectii de viata 60 min
|
18:00 | Sarutul otravit 120 min
|
20:00 | Mostenirea 120 min
|
22:00 | Favorul 120 min
|
00:00 | Lectii de viata 60 min
|
01:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
02:00 | Fie ce-o fi! 135 min
|
04:15 | Scantei peste Brooklyn 105 min
|
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|