Uleiul de măsline poate reduce riscurile de apariţie a cancerului

Uleiul de măsline poate reduce riscurile de apariţie a cancerului
Data publicarii: 28 Decembrie 2006

Studiul, la care au participat 182 de bărbaţi europeni, a scos la iveală faptul că o dietă bogată în ulei de măsline poate reduce nivelul de substanţe cancerigene din sânge.

Cercetătorii de la Spitalul Universitar din Copenhaga au declarat că astfel se explică numărul mare de cazuri de cancer apărute în nordul Europei faţă de sud, unde uleiul de măsline face parte din dieta alimentară curentă.

Voluntarilor li s-a măsurat nivelul de 8-oxodG, o substanţă prezentă în urina bărbaţilor, care indică procentul de deteriorare a celulelor. După o perioadă de două săptămâni în care participanţii la studiu au consumat zilnic o cantitate de 25 de mililitri de ulei de măsline, s-a remarcat o scădere a riscurilor de apariţie a cancerului cu 13%.

Henrik E. Poulsen, coordonator al studiului, a indicat că nu s-a remarcat o diferenţă între uleiul de măsline rafinat şi cel presat la rece. O dietă bogată în ulei de măsline, fructe, legume şi carbohidraţi poate contribui la mărirea speranţei de viaţă, aşa cum au demonstrat-o studii anterioare

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Mai mult decat o familie
    120 min
    08:00 Lectii de viata
    60 min
    09:00 Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025
    60 min
    10:00 Scantei peste Brooklyn
    120 min
    12:00 Pacate din iubire
    180 min
    15:00 Mai mult decat o familie
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Sarutul otravit
    120 min
    20:00 Mostenirea
    120 min
    22:00 Favorul
    120 min
    00:00 Lectii de viata
    60 min
    01:00 Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025
    60 min
    02:00 Fie ce-o fi!
    135 min
    04:15 Scantei peste Brooklyn
    105 min
    06:00 Mai mult decat o familie
    120 min
Modifică setările cookies