Uleiul de măsline previne formarea cheagurilor de sânge

Uleiul de măsline previne formarea cheagurilor de sânge
Data publicarii: 10 Septembrie 2007

Un studiu efectuat în Spania a demonstrat că mâncarea gătită cu ulei de măsline ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Asta datorită faptului că uleiul conţine fenoli, substanţe care aduc beneficii sistemului circulator.

La studiu au participat două grupuri de 21 de persoane care aveau un nivel de colesterol ridicat, scrie Gândul. Un grup a consumat ulei de măsline normal, iar celălalt a consumat ulei de măsline din care au fost extraşi fenolii. În urma studiului, s-a constatat că cei din primul grup erau cu mult mai puţin predispuşi la a dezvolta cheaguri de sânge, iar nivelul colesterolului le scăzuse.  

Program Acasa TV
  • Marți
  • 05:45 Flori insangerate S2
    120 min
    07:45 Speranta si mandrie
    75 min
    09:00 Inimi singuratice
    60 min
    10:00 Dragoste de neinvins
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Dreptul la iubire
    60 min
    13:00 Vise desenate
    60 min
    14:00 Dallas
    60 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Vremea iubirii
    60 min
    17:00 Dragostea vietii mele
    120 min
    19:00 Flori insangerate S2
    120 min
    21:00 Speranta si mandrie
    60 min
    22:00 Dallas
    60 min
    23:00 Inimi singuratice
    60 min
    00:00 Dreptul la iubire
    60 min
    01:00 Flori insangerate S2
    120 min
    03:00 Leylifer
    90 min
    04:30 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    05:00 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    05:45 Flori insangerate S2
    120 min
Modifică setările cookies