Uleiul de măsline previne formarea cheagurilor de sânge

Uleiul de măsline previne formarea cheagurilor de sânge
Data publicarii: 10 Septembrie 2007

Un studiu efectuat în Spania a demonstrat că mâncarea gătită cu ulei de măsline ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Asta datorită faptului că uleiul conţine fenoli, substanţe care aduc beneficii sistemului circulator.

La studiu au participat două grupuri de 21 de persoane care aveau un nivel de colesterol ridicat, scrie Gândul. Un grup a consumat ulei de măsline normal, iar celălalt a consumat ulei de măsline din care au fost extraşi fenolii. În urma studiului, s-a constatat că cei din primul grup erau cu mult mai puţin predispuşi la a dezvolta cheaguri de sânge, iar nivelul colesterolului le scăzuse.  

Program Acasa TV
  • Marți
  • 06:00 Flori insangerate S2
    120 min
    08:00 Fie ce-o fi!
    120 min
    10:00 Dragoste de neinvins
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Dreptul la iubire
    60 min
    13:00 Ingerul razbunarii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Dragoste amara
    120 min
    19:00 Flori insangerate S2
    120 min
    21:00 Fie ce-o fi!
    120 min
    23:00 Trei surori S3
    60 min
    00:00 Dreptul la iubire
    60 min
    01:00 Flori insangerate S2
    135 min
    03:15 Leylifer
    120 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Flori insangerate S2
    120 min
Modifică setările cookies