„Cunoscute si ca patlagele vinete, aceste legume nu au o densitate energetica prea mare, drept urmare, ele nu ingrasa”, afirma prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.
Specialistul spune ca cel mai bine este sa pregatim vinetele la gratar sau salata. Atunci cand le preparam pe gratar, vinetele se taie rondele, se sareaza si se adauga putine ierburi aromate. Daca optam pentru salata, dupa ce coacem vinetele, le lasam sa se scurga si, apoi, sucul rezultat il aruncam, pentru ca are un gust amarui.
Delicioasele legume se combina, apoi, cu un sos sanatos, preparat din ulei de masline extravirgin si zeama de lamaie. „Nu se recomanda consumul de salata de vinete cu maioneza sau cu mult ulei”, subliniaza prof. dr. Mencinicopschi.
Sfatul medicului este sa profitam cat se poate de mult de aceste legume in sezon. „Mai mult, studiile intreprinse de cercetatorii japonezi au aratat ca vinetele, datorita continutului de substante antioxidante pe care le contin, ajuta la scaderea incidentei cancerului”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.
Nutritionistii apreciaza ca vinetele sunt un adevarat izvor de vitamine si minerale pentru organismul nostru.06:00 | Flori insangerate 120 min
|
---|---|
08:00 | Capcana razbunarii 60 min
|
09:00 | Familia 60 min
|
10:00 | Cabo, iluzii in Paradis 60 min
|
11:00 | Stirile Acasa Actualitati 60 min
|
12:00 | Amor real 60 min
|
13:00 | Evadatele 120 min
|
15:00 | Stirile Acasa Magazin 60 min
|
16:00 | Fata cu ochi de onix 60 min
|
17:00 | Sub semnul iubirii 120 min
|
19:00 | Flori insangerate 120 min
|
21:00 | Capcana razbunarii 60 min
|
22:00 | Familia 60 min
|
23:00 | Indragostiti din interes 60 min
|
00:00 | Amor real 60 min
|
01:00 | Capcana razbunarii 75 min
|
02:15 | Inima nu minte 180 min
|
05:15 | Stirile Acasa Magazin 45 min
|
06:00 | Ajutor, ma indragostesc! 120 min
|