Maria Dragomiroiu - o doamna care a razbit in viata prin iubirea pentru oameni si pentru muzica - FOTO

Maria Dragomiroiu - o doamna care a razbit in viata prin iubirea pentru oameni si pentru muzica - FOTO
Data publicarii: 01 Iunie 2012

Ultima editie din acest sezon a emisiunii “Doamne de poveste” l-a adus celor de ACASA  o intalnire fascinanta cu una dintre cele mai mari interprete de muzica populara, Maria Dragomiroiu, o femeie ambitioasa, sensibila si iubitoare, a carei voce a fost comparata cu cea a Mariei Tanase.

Fericirea si energia ii vin din armonia existenta in familie si din sentimentul pe care il traieste atunci cand se afla pe scena si le canta spectatorilor: “Daca-i faci sa uite putin de ei si de problemele cu care au venit si sa fie atenti la tine inseamna ca ai castigat. Asta am invatat in restaurant, sa stiu sa ajung la sufletul omului, si fara munca, fara sa fii sincer nu se poate. Cand voi simti ca lumea nu mai e interesata de mesajul meu artistic nu o sa mai cant, o sa ma retrag in mod frumos, cum ii sta bine oricarui artist”.

Bucuria pe care o simte atunci cand poate ajuta pe cineva, fie material, fie printr-o vorba sincera, nu se poate asemana cu nimic altceva. Cu toate ca onestitatea i-a adus si multe neplaceri, nu a renuntat niciodata sa fie ea insasi: “Sinceritatea iti aduce foarte multi dusmani, ca daca ii spui cuiva ii atragi atentia. Mi s-a intamplat de foarte multe ori si mi-am pierdut prietenii din cauza sinceritatii, dar nu ma pot schimba”, a spus  Maria Dragomiroiu.
La inceputul carierei sale, cu putinii bani pe care ii castiga din muzica le facea cadouri celor dragi : “Am venit pe jos noaptea 6 km intr-o fuga pana acasa sa vad bucuria de pe chipul parintilor mei, ca fata lor, un copil de 17 ani, le-a adus din munca ei si lor ceva”, declara Maria Dragomiroiu.

Maria Dragomiroiu isi aminteste cu durere si cu lacrimi in ochi de anii copilariei : “Cred ca sunt printre putinele persoane care nu tanjesc dupa copilarie si nu-si mai doresc sa fie copil. Copilaria mea a fost una grea pentru ca am avut un tata destul de dur, poate prea dur pentru niste copii care nu intelegeau despre ce e vorba si carora tot timpul le era frica. Nu aveam cu ce sa ne imbracam bine, sa ne incaltam bine si la tara trebuia sa mergi cu vitele si daca erai descult era foarte greu. Mergeam foarte repede ca sa nu aiba timp varful paielor sa-mi intre in talpa si asta nu uiti niciodata”, a povestit pentru „Doamne de poveste”, Maria Dragomiroiu.

Problemele pe care le-a intampinat in viata au determinat-o pe Maria Dragomiroiu sa fie puternica si sa lupte pentru fericire si implinirea visurilor. Cu aceasta atitudine a trecut si peste esecul primei casatorii : “A fost frumos cat a fost. Am invatat ca trebuie sa fii atent ce faci cu viata ta si de aceea pe parcurs, cand l-am intalnit pe actualul meu sot, pe Bebe Mihu, am stat in expectativa. Am stat impreuna vreo 4 ani pana ne-am casatorit ca sa ne cunoastem mai bine, ca sa vedem daca ne intelegem, daca avem aceleasi idealuri, daca gandim la fel”.

Nasa copiilor ei (Ileana si Mircea), faimoasa cantareata Ileana Sararoiu, a fost sprijinul ei in multe momente de cumpana: “Avea Ileana un an si m-am dus sa iau cate ceva din ce bani aveam eu. A luat-o de manuta pe Ileana si i-a cumparat doua rochite. Ca pe niste bibelouri am tinut aceste rochite si ma mandream si spuneam la toata lumea ca sunt luate de nasa mea. A imbracat-o din cap pana in picioare pentru ca stia ca sunt saraca si nu am de unde”, a marturisit pentru “Doamne de poveste”, Maria Dragomiroiu.

Program Acasa TV
 • Vineri
 • 06:00 Draga mama
  120 min
  08:00 Favorul
  60 min
  09:00 Sarutul otravit
  60 min
  10:00 Dragoste de neinvins
  120 min
  12:00 Mereu in gandul meu
  60 min
  13:00 Destinati iubirii
  120 min
  15:00 Un nou rasarit
  120 min
  17:00 Dragoste de neinvins
  120 min
  19:00 Draga mama
  120 min
  21:00 Favorul
  60 min
  22:00 Sarutul otravit
  60 min
  23:00 Baiatul meu
  60 min
  00:00 Mereu in gandul meu
  60 min
  01:00 Calea spre iertare
  240 min
  05:00 Baiatul meu
  60 min
  06:00 Imperiul minciunilor
  180 min
Modifică setările cookies