Afla raspunsul dat de autoritatile statului petitiei "Durerea nu este iubire" - VIDEO

Afla raspunsul dat de autoritatile statului petitiei Durerea nu este iubire - VIDEO
Data publicarii: 22 Decembrie 2011

ACASA a demarat in cadrul emisiunii “Povestiri adevarate” campania “Durerea nu este iubire”, al carei scop este adoptarea unei legi speciale care sa-i pedepeasca exemplar pe agresori. Joi, 22 decembrie, la 16:30 ati aflat ce raspuns au dat reprezentantii statului petitiei semnate de dumneavoastra pentru o lege dura impotriva agresorilor.

Multe dintre povestile trimise de oameni care au suferit sau sufera inca din cauza agresorilor au fost publicate pe site-ul nostru.

Petitia a fost semnata de peste 72.000 de romani care doresc o lege noua impotriva violentei in familie. Afla joi, 22 decembrie, de la 16:30 cine a dus petitia in fata autoritatilor si ce raspuns au dat  acestea.

Ordin de protectie pentru victime. Agresori ridicati chiar din propria locuinta.  Procese judecate in cel mult 48 de ore... Toate ar trebui sa fie prevazute de noua lege impotriva violentei in familie, pe care autoritatile s-au angajat sa o puna in circulatie in februarie 2012.

74.000 de oameni au sustinut, prin semnaturi, initiativa postului nostru. Campania "Durerea nu este iubire", pe care am demarat-o in luna septembrie, a incercat sa arate cat de tare pot scapa de sub control lucrurile, in lipsa unui act normativ ferm.

Sute de marturii cutremuratoare despre violenta fizica si psihica au venit din partea femeilor care si-au invins frica si au vorbit, care si-au deschis sufletul si au spus prin ce au trecut sau trec. Un cosmar caruia trebuie sa i se puna capat.

Statisticile arata ca ca 70% dintre femeile din tara noastra sint victime ale violentei domestice in conditiile in care autoritatile statului ezita sa se amestece intr-o problema considerata inca privata.

Aproape ca nu exista cineva care sa nu aiba o prietena, o ruda, o vecina, batuta cu cruzime de partener.

Scandalul si bataia sunt rani adanci in sufletele copiilor care vad si aud cum tata o bate pe mama

Rapoartele estimează că, în România, jumătate dintre femeile care îşi ispăşesc pedeapsa pentru omor au fost victime ale violenţei în familie şi că multe dintre acestea au acţionat în legitimă apărare.

Personalitati publice, specialisti, artisti s-au alaturat acestui demers si au vorbit despre dramele traite sau la care au fost martori.

Peste 74.000 de persoane au semnat petitia prin care au aratat ce vor pentru ca impreuna sa schimbam aceasta stare de lucruri:

- simplificarea procedurilor de retinere a agresorului si indepartarea imediata a pericolului la care sunt expuse victimele.
-instantele sa judece de urgenta cazurile de violenta in familie.
-sa fie marite pedepsele cu privare de libertate pentru agresor.
-institutiile care se ocupa de violenta in familie, indiferent ca sunt de stat sau private, sa puna in prim plan victima si nevoile sale sociale, financiare, medicale pentru a-si reconstrui viata.
-nicio femeie sa nu mai fie supusa violentei fizice, psihice, sexuale si sa nu i se incalce in vreun fel demnitatea umana.

Mesajul facut public de canalul acasa in cadrul campaniei Durerea nu este iubire a miscat autoritatile statului iar in acest moment legea impotriva violentei domestice a fost formulata si propusa Camerei Deputatilor.


Program Acasa TV
 • Marți
 • 06:00 Draga mama
  120 min
  08:00 Acea fata
  60 min
  09:00 Ingeri tacuti
  60 min
  10:00 Imbratisarea ta
  120 min
  12:00 Esmeralda
  60 min
  13:00 Sa invingi regretul
  120 min
  15:00 Pamantul, Soarele si tu
  120 min
  17:00 Imbratisarea ta
  120 min
  19:00 Draga mama
  120 min
  21:00 Acea fata
  60 min
  22:00 Ingeri tacuti
  60 min
  23:00 Scorpionul
  60 min
  00:00 Esmeralda
  60 min
  01:00 Acea fata
  60 min
  02:00 Trei surori
  165 min
  04:45 Ce se intampla, doctore?
  30 min
  05:15 Scorpionul
  45 min
  06:00 Draga mama
  120 min
Modifică setările cookies