Elena Gheorghe, Elvira Deatcu si Raluca Turcan s-au alaturat campaniei ACASA, “Durerea nu este iubire” si au dezbatut un caz socant - VIDEO

Elena Gheorghe, Elvira Deatcu si Raluca Turcan s-au alaturat campaniei ACASA, “Durerea nu este iubire” si au dezbatut un caz socant - VIDEO
Data publicarii: 04 Octombrie 2011

Indiferent de varsta si experientele prin care au trecut vedetele se alatura, rand pe rand, campaniei initiate de ACASA, “Durerea nu este iubire”.

Elena Gheorghe, Elvira Deatcu si Raluca Turcan si-au spus la “Povestiri adevarate” opiniile in legatura cu un fenomen ce are proportii nationale- violenta domestica.

Deputatul Raluca Turcan, initiatoarea unei legi care sa stopeze violenta in familie, spune ca, datorita campaniei initiate de ACASA, demersul ei a devenit mai vizibil in Parlamentul Romaniei.

Am nevoie de multa sustinere si din partea dumneavoastra, si din partea celor care urmaresc si din partea colegilor sa inteleaga niste modificari de substanta aduse la Codul Penal si de asemenea niste modificari de substanta la legea privind violenta domestica. Este infiorator ce se intampla in realitatea si cred ca e greu sa-ti imaginezi trauma prin care trec astfel de femei si de asemenea trauma copiiilor care sunt cea mai usoara victima cand exista violenta in familie…Am facut o modificare la legea privind violenta domestica astfel incat, pana la o pronuntare a instantei, exista posibilitatea ca agresorul sa fie tinut departe de casa pe o perioada cuprinsa intre 3 si 6 luni, ceea ce ar pune mama si copii in siguranta.”

Actrita Elvira Deatcu, interpreta Tanticai Cercel in serialul “Pariu cu viata”, difuzat de Pro Tv,  crede ca vina apartine nu doar agresorilor ci si opiniei publice. “Pentru ca noi toti nu luam atitudine, uita-te ce se intampla pe strada, ce se intampla pe scara blocului. Pentru ca asa suntem, ma includ si pe mine, avem un soi de lasitate si numai daca, Doamne fereste, am trece prin asemenea situatie extrema am ajunge sa ne uitam cu atentie si in jurul nostru. De ce se intampla asta? Pentru ca, dupa parerea mea, sunt niste barbati frustrati, niste barbati care nu pot sa-si arate barbatia decat asa violentand si chinuind o femeie care din start e mult mai putin puternica fizic decat ei. Majoritatea incearca sa fuga, femeile se duc la centru, dar fostii soti sau iubitii vin dupa ele iar Politia nu face nimic. Eu, din pacate, am asistat la astfel de intamplari care pana la urma s-au finalizat cu un divort dureros. Era vorba despre o familie de intelectuali, o familie de artisti”, marturiseste Elvira.

Viitoare mamica, cantareata Elena Gheorghe a fost la randul ei martora unei scene de violenta domestica. “Chiar am fost zilele trecute la terasa unui restaurant, oameni imbracati decent care pareau foarte civilizati, aveau probabil nu mai mult de 30 de ani, si-au comandat ceva de mancare dupa care el a strans-o foarte  tare de mana, ea se zbatea vrand sa plece de la masa, el i-a dat o palma. Pur si simplu m-am blocat, nu stiam exact ce sa fac. Singurul lucru care am reusit sa-l fac a fost sa-i spun chelnerului sa cheme paza pentru ca asistam la un episod violent iar femeia nu putea face nimic pentru ca agresorul era un om foarte puternic, ea era foarte slaba si pur si simplu nu avea scapare. Ma gandeam ca daca nu spuneam cuiva sa faca ceva ar fi putut sa iasa foarte urat”, marturiseste Elena.

Cele trei au vorbit si despre cazul socant al unei femei agresate careia i-a fost teama sa-si dezvaluie adevarata identitate. Este vorba despre o tanara mamica ce spune ca traieste un calvar si ca nu are nici macar o clipa de liniste, cu toate ca l-a parasit pe barbatul care o trata cu cruzime. A depus actele de divort, s-a mutat din casa in care locuia cu el, dar sustine ca omul, pe care odata l-a iubit, continua sa o ameninte si sa o abuzeze.

Tanara a acceptat sa vorbeasca numai sub protectia anonimatului. De aceea i-am modificat vocea.  Este foarte speriata dar vrea sa-si spuna povestea, pentru ca altele ca ea sa fie atente ce alegeri fac si sa nu mai sufere. Va avertizam ca urmeaza un reportaj cu mare impact emotional.

Impreuna le putem ajuta, atat pe tanara de mai devreme, cat si pe alte cateva sute de mii de femei care duc o viata de cosmar. Primul pas este sa semnam, cu totii, petitia pentru o lege speciala.

In cadrul campaniei, ’Durerea nu este iubire” ACASA militeaza pentru adoptarea de urgenta a unei legi speciale care sa pedepaseasca violenta in familie. Pe http://durereanuesteiubire.acasatv.ro/ s-au inscris pana in prezent peste 20.000 de persoane care au semnat petitita pentru o lege speciala contra violentei in familie iar lista este deschisa.

Campania "Durerea nu este iubire" este sustinuta si de catre reprezentantii Asociatiei "No Abuse, care au trimis o scrisoare de felicitare:

"Este îngrijorător faptul că din buletinele de ştiri se conturează tot mai pregnant o societate măcinată de intoleranţă şi abuzuri. În acest context, campania Acasă TV, „Durerea nu este iubire”, este nu doar o iniţiativă lăudabilă şi binevenită, ci un demers absolut necesar.

Ca organizaţie care şi-a concentrat majoritatea eforturilor şi demersurilor împotriva violenţei domestice,  Asociația “No Abuse” salută şi apreciază iniţiativa Acasă TV de a se alătura vocilor care militează pentru armonie, înţelegere şi dragoste. Amploarea oferită acestei lupte de platforma mediatică Acasă TV este o resursă esenţială în obţinerea de rezultate.

Violenţa domestică este un flagel care distruge vieţi, produce drame şi destramă familii. Primul pas pentru a diminua din amploarea fenomenului este acela de a informa oamenii asupra pericolelor reale pe care le presupune violenţa intrafamilială. Pentru că dincolo de femeile victime directe, afectaţi sunt şi copiii din aceste cupluri care sunt de multe ori martori fără voie la scenele de violenţă din familie. 

Drumul pe care v-aţi angajat nu este uşor fiindcă informarea, sensibilizarea şi mai ales schimbarea atitudinilor agresive reclamă eforturi susţinute, implicare constantă şi răbdare pe măsură. De aceea, campania demarată de postul dumneavoastră de televiziune este cu atât mai valoroasă. 

Asociaţia „No Abuse” îşi exprimă, în acest context, întregul sprijin faţă de demersul Acasă TV, precum şi toată disponibilitatea, solidaritatea şi deschiderea de a împărtăşi întreaga sa experienţă, dobândită în campaniile sociale împotriva violenţei în familie.

Vă dorim mult succes.

 Cu prietenie,

Asociaţia No Abuse"

Program Acasa TV
 • Vineri
 • 06:00 Draga mama
  120 min
  08:00 Favorul
  60 min
  09:00 Sarutul otravit
  60 min
  10:00 Dragoste de neinvins
  120 min
  12:00 Mereu in gandul meu
  60 min
  13:00 Destinati iubirii
  120 min
  15:00 Un nou rasarit
  120 min
  17:00 Dragoste de neinvins
  120 min
  19:00 Draga mama
  120 min
  21:00 Favorul
  60 min
  22:00 Sarutul otravit
  60 min
  23:00 Baiatul meu
  60 min
  00:00 Mereu in gandul meu
  60 min
  01:00 Calea spre iertare
  240 min
  05:00 Baiatul meu
  60 min
  06:00 Imperiul minciunilor
  180 min
Modifică setările cookies