Celulita un dusman de temut! Ce trebuie sa faci ca sa scapi de ea

Celulita un dusman de temut! Ce trebuie sa faci ca sa scapi de ea
Data publicarii: 24 Aprilie 2017

Daca observi ca celulita este deja evidenta pe picioare, iar pe fese apar acele gaurele care te impiedica sa porti rochite mulate sau pantaloni de culoare deschisa, este deja un semnal de alarma.

90% din populatie sufera de aceasta problema, prin urmare trebuie sa stim cum sa prevenim si sa o combatem eficient.

Majoritatea dintre noi am avut sau avem aceasta problema. Am vazut-o atat la persoane comune, cat si la personalitati internationale de talia lui Jennifer Lopez sau Britney Spears. Vorbim de celulita, o boala a pielii foarte comuna la femei, ce nu respecta varsta sau statutul social.

Ce este celulita?

Celulita este un tesut celular fiziologic modificat in imposibilitatea de a indeplini functiile sale de transport de alimente a celulelor  a elimina deseuri, cauzând noduli grasi de grasime, apa si toxine formând manunchiuri cunoscuti sub numele de coaja de portocala.

Care sunt cauzele? 

Pot fi numeroase cauze. Se poate datora mostenirii genetice sau datorita unui sistem imunitar slab.
De asemenea, poate aparea datorita schimbarilor hormonale, o alimentatie gresita sau datorita lipsei activitatii fizice.

Factori ce favorizeaza aparitia celulitei

Femeile au tendinta de a crea rezerve de grasime. Ea este agravata de lipsa de activitate fizica, consumul excesiv de grasimi saturate si produse din zahar, junk food-ul sau alcoolul.

Unde se manifesta?

Aceasta afectiune dermatologica este una dintre cele mai dese motive de mers la cabinetul dermato-cosmetic si nu intarzie sa apara la gat(zona cervicala), pe brate, in talie, la spate, pe coapse, pe pulpa superioara sau in zona genunchilor si a gleznelor.

Exista doar un tip de celulita?

Nu, celulita poate fi de mai multe tipuri, unele sunt vizibile cu ochiul liber, insa altele se vad atunci cand pui presiune asupra pielii.

Exista 4 tipuri de celulita:

1. Nu se vede daca stai in picioare dar nici cand stai asezata. Apare numai atunci cand apesi pe fese.

2. Se vede cand stai in picioare, dar nu si cand stai asezata. Este tipul de celulita intalnit frecvent la femei. Apar striatii si varice.

3. Se vede stand in picioare, de asemenea si cand stai jos. Pielea este uscata si cu gauri, si se intalnesc varice superficiale si profunde.

4. Se vede stand in picioare dar si cand stai asezata, cu noduli tari si foarte evidenti. Pielea "coaja de portocala" se vede fara a necesita presiune asupra ei. 
 

Program Acasa TV
 • Marți
 • 06:00 Draga mama
  120 min
  08:00 Favorul
  60 min
  09:00 Sarutul otravit
  60 min
  10:00 Norocul lui Loli!
  120 min
  12:00 Taramul sperantei
  60 min
  13:00 Juramantul - povestea continua
  120 min
  15:00 Pamantul, Soarele si tu
  120 min
  17:00 Norocul lui Loli!
  120 min
  19:00 Draga mama
  120 min
  21:00 Favorul
  60 min
  22:00 Sarutul otravit
  60 min
  23:00 Pazeste-ma de mine!
  75 min
  00:15 Taramul sperantei
  60 min
  01:15 Povestea de pe insula
  285 min
  06:00 Draga mama
  120 min
Modifică setările cookies