Ciocolata este un desert excelent, dar poate fi folosită şi în industria cosmetică!

Ciocolata este un desert excelent, dar poate fi folosită şi în industria cosmetică!
Citeste mai mult despre: ciocolata, masti pentru fata
Data publicarii: 21 Ianuarie 2009

Femeile care sunt la dietă sau care ţin foarte mult la silueta lor se feresc în general de ciocolată, considerând că zahărul şi caloriile conţinute de acest desert le vor arunca în aer toate eforturile de a rămâne în formă.

Cu toate astea, de câte ori se simt triste sau ceva nu merge prea bine, ciocolata este soluţia ideală pentru a trece mai uşor peste ceea ce li se întâmplă.

Ciocolata a fost întotdeauna asociată cu ideea de răsfăţ, comfort şi senzaţia de plăcere. Ea stimulează producerea endorfinelor în organism, hormoni care care reduc senzaţia de durere şi produc o senzaţie de bine general, de veselie.

Totuşi, ea are un conţinut caloric destul de greu de neglijat, ca să nu mai vorbim despre cantitatea de zahăr pe care acest desert îl conţine. Ar trebui să nu mai gustăm deloc ciocolată din acest motiv?

Ei bine, răspunsul este NU! Nu trebuie să evităm consumul de ciocolată, mai ales că efectul pe care aceasta îl are asupra noastră este mai mult de natură psihologică! Adevărul este că ciocolata poate fi benefică pentru organism, dacă este consumată în mod corect.

Ea trebuie mâncată în cantităţi mici, iar întreaga experienţă trebuie să fie savurată din plin. Trebuie să păstrăm în minte ideea că nu este vorba despre o gustare oarecare, ci despre un răsfăţ. Dacă îţi este foame, trebuie să mănânci o masă normală sau să iei o gustare cu un conţinut mic de calorii. Dacă mănânci ciocolată atunci când îţi este foame nu faci decât să consumi mai multă decât de obicei, iar senzaţia de saţietate va întârzia să apară. Rişti, în schimb, să apară senzaţia de ameţeală.

Un alt lucru pe care ar trebui să-l ţii minte, legat de ciocolată, este faptul că mai puţin înseamnă de fapt mai mult. Plăcerea pe care o obţii dacă topeşti în gură o mică tabletă de ciocolată neagră va fi mult mai intensă decât aceea de a da gata o prăjitură cu cremă sau fulgi de ciocolată. Dacă tot alegi să îţi iei caloriile din ciocolată, nu are sens să adaugi calorii în plus, mâncând şi altceva împreună cu ea, iar o prăjitură conţine şi multe alte ingrediente.

Prin urmare, ciocolata este benefică pentru organism şi ar trebui să nu ratăm, ocazional, acest răsfăţ. De altfel, ea este folosită de ceva vreme şi în domeniul cosmetic, nu numai pentru că are proprietăţi nutritive care fac bine pielii, ci şi pentru că mirosul ei de induce o stare de bine, ca şi cum ai fi îndrăgostită.

Poţi beneficia de măşti sau chiar împachetări şi masaje corporale cu ciocolată la saloanele de specialitate, dar poţi achiziţiona şi din comerţ produsele necesare pentru a efectua un asemenea tratament la tine acasă.

Măştile pentru faţă se găsesc la plicuri care conţin cantitatea necesară unei utilizări. Sunt potrivite mai ales pentru tenul gras şi mixt, pentru că, la fel ca argila, ciocolata are efect astringent. Măştile cu ciocolată au de asemenea un efect de întinerire, hărnesc pielea, au efect tonic şi antiseptic, hidratează şi în acelaşi timp stimulează procesul de regenerare celulară. De regulă, aceste măşti sunt îmbogăţite cu ulei de cacao, de jojoba sau de migdale.

 

Program Acasa TV
  • Duminică
  • 06:00 Pe firul iubirii
    120 min
    08:00 Doctor de bine - Acasa
    30 min
    08:30 ProVerde
    30 min
    09:00 Lectii de viata
    60 min
    10:00 Dragoste si design
    120 min
    12:00 Numai langa tine
    180 min
    15:00 Pe firul iubirii
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Povestea de pe insula
    120 min
    20:00 Regina
    105 min
    21:45 Ceva despre mine
    120 min
    23:45 Numele meu e Riza
    60 min
    00:45 Regina
    105 min
    02:30 Doctor de bine - Acasa
    30 min
    03:00 ProVerde
    30 min
    03:30 Lectii de viata
    45 min
    04:15 Ce se intampla, doctore?
    15 min
    04:30 Ceva despre mine
    90 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies