Cum sa ai un par de invidiat urmand doar 4 reguli simple. Afla ce trebuie sa faci

Cum sa ai un par de invidiat urmand doar 4 reguli simple. Afla ce trebuie sa faci
Citeste mai mult despre: par, reguli
Data publicarii: 14 Septembrie 2013

Atunci nu mai plecaţi urechea la diverse informaţii contradictorii care circulă între colege şi prietene. Iată câteva mituri despre îngrijirea părului care pot fi combătute cu argumente solide de către specialiştii din industria cosmetică!

Îmi cade mult păr aşa că îl tund!
Adevărul este la mijloc. O tunsoare proaspătă, care uniformizează părul, creează impresia unui păr îngrijt. Însă asta nu înseamnă că nu va mai cădea dacă există o problemă reală la nivelul scalpului. Să nu uităm însă că un păr lung este mai agresat în timpul coafării şi spălarii, iar firele mai lungi care oricum ar cădea în număr de câteva sute zilnic, sunt mai vizibile şi astfel panica mai mare!

De fapt, tăierea părului îndepărtează vârfurile tocite, iar părul pare mai sănătos, partea terminală şi vârfurile, mai strălucitoare, iar culoarea, uniformă.

Perierea părului este mai bună decât pieptănarea.
Părul reacţionează mai bine la un pieptăn, pentru că perierea îl electrizează şi firele par mai neuniforme. În schimb, perierea stimulează circulaţia la nivelul scalpului. 

Şampoanele şi măştile trebuie să fie cât mai naturale, fără conservanţi artificiali.
Nu este o regulă, întrucât produsele naturale pot fi şi puternic alergene în cazul unui scalp agresat chimic, cu vopsea, decolorări, produse de coafat. Pe de altă parte, ingredientele din măştile naturale pot hidrata la suprafaţă, dar nu pătrund la nivelul cuticulei, unele având molecule foarte mari. Uleiul de măsline, mai ales cel produs prin presare la rece şi care îşi păstrează toate proprietăţile naturale, este un excelent emolient şi  hidratant, dar trebuie lăsat doar câteva ore pe păr şi apoi îndepărtat, iar efectul este doar de moment.

În schimb, produsele cosmetice moderne utilizează o tehnologie specială, care permite microparticulelor de ulei  să intre în firul de păr şi microfibrelor să se integreze în structura acestuia şi să reconstruiască temporar cuticulele răsfirate. Pe de altă parte, parabenii sau alţi conservanţi din şampoane sau măşti nu se pot absorbi prin scalp şi nu au cum să intre în circulaţia generală, chiar dacă sunt încorporaţi temporar în firul de păr.

Părul spălat prea des se usucă şi se degradează.
Spălatul frecvent nu dăunează părului, atât timp cât este folosit un şampon adecvat tipului tău de păr. În schimb, lucrurile care pot dăuna părului sunt decolorarea şi vopsirea frecventă.

 

Program Acasa TV
  • Luni
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Leylifer
    60 min
    09:00 Scrisoarea de adio
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Iubirea din mine
    135 min
    19:15 Inima nu minte
    105 min
    21:00 Leylifer
    60 min
    22:00 Scrisoarea de adio
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Leylifer
    75 min
    02:15 Sarutul otravit
    150 min
    04:45 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies