Asta a fost una dintre cele mai tari nunti. 20% dintre locuitorii unor comune au venit la ospat

Asta a fost una dintre cele mai tari nunti. 20% dintre locuitorii unor comune au venit la ospat
Citeste mai mult despre: nunta, locuitori, ospatar
Data publicarii: 24 Septembrie 2013

Daca lumea mondena numara orele ramase pina la cununia religioasa dintre Bianca si Victor Slav, deja supranumita de ziare nunta anului, iata ca lumea politica are o alta parere.

O nunta care a umplut un stadion a avut loc in acest weekend intre urmasii unor politicieni de vaza in comunitatile lor.

In judetul Dolj, la 45 de minute de Craiova, nord spre nord-vest, se afla comunele Melinesti si Farcas, doua asezari linistite, cu un total oficial de 5841 de locuitori. Ei, bine, 20 la suta dintre acestia au participat la sfirsitul saptaminii la nunta dintre baiatul primaritei din Melinesti si fata viceprimarului din Farcas. Este impresionant! Imaginati-va ca daca la o nunta in Bucuresti ar participa 20 la suta din populatie ar insemna sa se adune vreo 500 de mii de nuntasi! Nici macar Bianca nu viseaza la atitia invitati.

Cert este ca nunta din Dolj s-a tinut pe stadion, caci nici un alt loc n-ar fi putut adaposti atita popor. Mai mult decit atit, cuscrii - unul PSD, celalalt PNL - au dovedit ca, in ciuda intepaturilor politice de la virful aliantei politice nationale, in teritoriu uniunile sint mult mai sudate.

Nunta ca la olteni n-a vazut nici macar micul Paris, caci pina si la cununia Elenei Basescu au fost cu citeva sute de invitati mai putin. 1000 de nuntasi cu pofta de joc si ospat s-au adunat pe terenul de fotbal din Melinesti ca sa serbeze unirea dintre familiile Ceana si Bitoleanu, familii de baza, una cu primarita, alta cu viceprimar. Evenimentul va ramine, cu siguranta, in istoria celor doua comune infratite acum la nivel inalt - Melinesti si Farcas. Coloana de masini care s-a intins pe un kilometru si a blocat aproape in totalitate traficul, astfel ca pina si caprele au avut dificultati in a ajunge la pasunat. Nuntasilor nici ca le-a pasat, caci altele erau prioritatile.

Coloana infinita s-a mutat apoi catre casa Domnului, acolo unde tinerii si-au jurat credinta vesnica. Slujba religioasa a fost oficiata nu de unul, ci de opt preoti, asa cum le sade bine unor urmasi de edil comunal. O asemenea slujba nu a mai fost vazuta de cand Mihai Viteazul a fost uns ban al Craiovei.

Asa cum era de asteptat, mirii au urmat cu sfintenie traditiile batranesti. In timp ce nasa s-a asigurat ca mireasa va fi impodobita ca o printesa, nasul si-a indeplinit si el sarcinile si a folosit pe post de briceag, toporul, pentru barbieritul mirelui.

O alta traditie specific olteneasca este desenarea pantofului miresei. Domnisoarele de onoare se inghesuie sa se iscaleasca pe talpa condurului. Daca norocul este de partea lor si pana la rasaritul soarelui numele lor nu se va sterge, atunci se spune ca isi vor gasi sortitul.  
 

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Pe firul iubirii
    120 min
    08:00 Intrebarea Mesei Rotunde
    60 min
    09:00 Lectii de viata
    60 min
    10:00 Un print in Paradis
    120 min
    12:00 Numai langa tine
    180 min
    15:00 Pe firul iubirii
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Povestea de pe insula
    120 min
    20:00 Regina
    105 min
    21:45 Dragoste si design
    105 min
    23:30 Numele meu e Riza
    60 min
    00:30 Regina
    120 min
    02:30 Intrebarea Mesei Rotunde
    60 min
    03:30 Lectii de viata
    45 min
    04:15 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    04:45 Dragoste si design
    75 min
    06:00 Pe firul iubirii
    120 min
Modifică setările cookies