Mod de preparare
1. Se incalzeste laptele intr-o oala mica si apoi se adauga untul sau margarina pentru topit.
2. In alt recipient se amesteca faina cu drojdia uscata. Se incorporeaza restul de ingrediente si amestecul de lapte cu unt, utilizand mixerul, initial la viteza cea mai mica a acestuia, apoi, timp de 5 minute, viteza cea mai mare. Masa rezultata se acopera si se pune la crescut la un loc cald
3. Intre timp se incalzeste uleiul, fie intr-o oala, fie intr-o fritteuse la aprox.175 ºC.
4. Aluatul se pudreaza usor cu faina si se framanta inca o data pe masa de lucru. Apoi se intinde (grosimea aluatului: 1 cm) si se decupeaza cercuri,circa 14-16, cu diametrul de aprox. 7 cm. Belinezele se lasa inca o data la crescut intre 2 prosoape pudrate cu faina.
5. Berlinezele se introduc in uleiul incins si se lasa la prajit pana cand capata o culoare galben-aurie. Se scot cu ajutorul unei palete si se lasa la scurs pe prosoape de hartie .
6.Se prepara glazura de lamaie. Jumatate din berlineze se dau prin glazura si apoi se decoreaza cu ornamente. Restul se decoreaza cu creioanele de decor.
| 06:00 | Santa Diabla 120 min
|
|---|---|
| 08:00 | Lectii de viata 60 min
|
| 09:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S4 toamna 2025 60 min
|
| 10:00 | Spre Anglia, cu dragoste 120 min
|
| 12:00 | Pacate din iubire 180 min
|
| 15:00 | Santa Diabla 120 min
|
| 17:00 | Lectii de viata 60 min
|
| 18:00 | Sarutul otravit 120 min
|
| 20:00 | Mostenirea 120 min
|
| 22:00 | Acea fata 120 min
|
| 00:00 | Lectii de viata 60 min
|
| 01:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S4 toamna 2025 60 min
|
| 02:00 | Mostenirea 120 min
|
| 04:00 | Ce se intampla, doctore? 15 min
|
| 04:15 | Spre Anglia, cu dragoste 105 min
|
| 06:00 | Santa Diabla 120 min
|