Mod de preparare
1. Se incalzeste laptele intr-o oala mica si apoi se adauga untul sau margarina pentru topit.
2. In alt recipient se amesteca faina cu drojdia uscata. Se incorporeaza restul de ingrediente si amestecul de lapte cu unt, utilizand mixerul, initial la viteza cea mai mica a acestuia, apoi, timp de 5 minute, viteza cea mai mare. Masa rezultata se acopera si se pune la crescut la un loc cald
3. Intre timp se incalzeste uleiul, fie intr-o oala, fie intr-o fritteuse la aprox.175 ºC.
4. Aluatul se pudreaza usor cu faina si se framanta inca o data pe masa de lucru. Apoi se intinde (grosimea aluatului: 1 cm) si se decupeaza cercuri,circa 14-16, cu diametrul de aprox. 7 cm. Belinezele se lasa inca o data la crescut intre 2 prosoape pudrate cu faina.
5. Berlinezele se introduc in uleiul incins si se lasa la prajit pana cand capata o culoare galben-aurie. Se scot cu ajutorul unei palete si se lasa la scurs pe prosoape de hartie .
6.Se prepara glazura de lamaie. Jumatate din berlineze se dau prin glazura si apoi se decoreaza cu ornamente. Restul se decoreaza cu creioanele de decor.
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
---|---|
08:00 | Lectii de viata 60 min
|
09:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
10:00 | Iubitul meu, printul 120 min
|
12:00 | Secretul meu 180 min
|
15:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
17:00 | Lectii de viata 60 min
|
18:00 | Mama 120 min
|
20:00 | State de Romania 120 min
|
22:00 | Iubire si razbunare 120 min
|
00:00 | Gustul infrangerii 60 min
|
01:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
02:00 | Mama 120 min
|
04:00 | Iubitul meu, printul 105 min
|
05:45 | Ce se intampla, doctore? 15 min
|
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|