Ciuperci in otet

Ciuperci in otet
Citeste mai mult despre: Reteta de ACASA, ciuperci in otet, mancare
Data publicarii: 30 Septembrie 2010

Ingrediente (pentru aprox. 5-6 borcane de 800 g): 2 ½ kg ciuperci mici(galbiori, hribi, ghebe) 150 ml apă 4 linguri ulei de măsline 6-8 căţei de usturoi Pentru baiţ: 1 plic Pikant fix dulce acrişor 500 ml otet 1,5 L apa 60 g zahăr ½ linguriţă piper boabe verde, 2-3 foi de dafin,  ½ lingurita rozamarin uscat 8 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

1.    Se curăţă ciupercile, se spală cu apă rece. Sfat: Gălbiorii se pun 2-3 ore in apă ca sa iasă gustul amărui.
2.    Ciupercile, cele 4 linguri de ulei si putina apa, se pun la fiert la foc potrivit si se lasa 10 minute pana incep sa scada. Se scurg apoi se lasa la racit.
3.    Continutul plicului de Pikant se pune la fiert cu apa, zaharul si condimentele, se lasa sa clocoteasca 5 minute, se toarna uleiul de masline peste solutia obtinuta si se opreste focul.
4.    Usturoiul se curata, se taie in jumatati, se aseaza in borcane, impreuna cu ciupercile, apoi se toarna baitul fierbinte
5.    Se infileteaza capacele si se depoziteaza la loc racoros.

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Ajutor, ma indragostesc!
    120 min
    08:00 Lectii de viata
    60 min
    09:00 Intrebarea Mesei Rotunde S2 toamna 2024
    45 min
    09:45 MasterChef
    195 min
    13:00 Iubiri fara hotar
    180 min
    16:00 Ajutor, ma indragostesc!
    120 min
    18:00 Calea spre iertare
    120 min
    20:00 State de Romania
    60 min
    21:00 Vis de iarna
    120 min
    23:00 Indragostiti din interes
    60 min
    00:00 State de Romania
    60 min
    01:00 Intrebarea Mesei Rotunde S2 toamna 2024
    60 min
    02:00 Calea spre iertare
    120 min
    04:00 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    04:30 Vis de iarna
    90 min
    06:00 Ajutor, ma indragostesc!
    120 min
Modifică setările cookies