Ciuperci in otet

Ciuperci in otet
Citeste mai mult despre: Reteta de ACASA, ciuperci in otet, mancare
Data publicarii: 30 Septembrie 2010

Ingrediente (pentru aprox. 5-6 borcane de 800 g): 2 ½ kg ciuperci mici(galbiori, hribi, ghebe) 150 ml apă 4 linguri ulei de măsline 6-8 căţei de usturoi Pentru baiţ: 1 plic Pikant fix dulce acrişor 500 ml otet 1,5 L apa 60 g zahăr ½ linguriţă piper boabe verde, 2-3 foi de dafin,  ½ lingurita rozamarin uscat 8 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

1.    Se curăţă ciupercile, se spală cu apă rece. Sfat: Gălbiorii se pun 2-3 ore in apă ca sa iasă gustul amărui.
2.    Ciupercile, cele 4 linguri de ulei si putina apa, se pun la fiert la foc potrivit si se lasa 10 minute pana incep sa scada. Se scurg apoi se lasa la racit.
3.    Continutul plicului de Pikant se pune la fiert cu apa, zaharul si condimentele, se lasa sa clocoteasca 5 minute, se toarna uleiul de masline peste solutia obtinuta si se opreste focul.
4.    Usturoiul se curata, se taie in jumatati, se aseaza in borcane, impreuna cu ciupercile, apoi se toarna baitul fierbinte
5.    Se infileteaza capacele si se depoziteaza la loc racoros.

Program Acasa TV
  • Luni
  • 05:45 Flori insangerate S2
    120 min
    07:45 Speranta si mandrie
    75 min
    09:00 Inimi singuratice
    60 min
    10:00 Dragoste de neinvins
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Dreptul la iubire
    60 min
    13:00 Vise desenate
    60 min
    14:00 Dallas
    60 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Vremea iubirii
    60 min
    17:00 Dragostea vietii mele
    120 min
    19:00 Flori insangerate S2
    120 min
    21:00 Speranta si mandrie
    60 min
    22:00 Dallas
    60 min
    23:00 Inimi singuratice
    75 min
    00:15 Dreptul la iubire
    45 min
    01:00 Flori insangerate S2
    135 min
    03:15 Leylifer
    105 min
    05:00 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    05:45 Flori insangerate S2
    120 min
Modifică setările cookies