Crema de ciocolata si cafea

Crema de ciocolata si cafea
Data publicarii: 11 Noiembrie 2010

Ingrediente: 3 foite de gelatina de la Dr. Oetker 400 g ciocolată neagra 300 ml lapte 20 g de zahăr 3 lingurite cafea solubila neîndulcita 200 g frişcă rece

Se înmoaie gelatina în putina apa, timp de 5 minute.

Se rade ciocolata cu un cuţit de curăţat cartofi  si o parte din fulgii de ciocolata se pun deoparte pentru décor.

Se pun pe foc laptele amestecat cu zahărul pudră si cafeaua. Se adauga ciocolata rasa si se amesteca pana se topeste. Se ia vasul de pe foc, se adauga foitele de gelatina inmuiate (fara apa) si se amesteca energic pana cand se obtine o compozitie omogena. Se lasa deoparte la racit, amestecand cu un tel din cand in cand.

Se bate frisca si se incorporeaza in amestecul de lapte si ciocolata caldut. Crema obtinuta se toarna imediat in pahare si se tine la frigider cel putin 3 ore.

Pentru servire se decoreaza cu carlionti de ciocolata si se pudreaza cu cafea.

Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Flori insangerate S2
    120 min
    08:00 Fie ce-o fi!
    120 min
    10:00 Dragoste de neinvins
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Dreptul la iubire
    60 min
    13:00 Ingerul razbunarii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Dragoste amara
    120 min
    19:00 Flori insangerate S2
    120 min
    21:00 Fie ce-o fi!
    120 min
    23:00 Trei surori S3
    60 min
    00:00 Dreptul la iubire
    60 min
    01:00 Flori insangerate S2
    135 min
    03:15 Leylifer
    120 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Mai mult decat o familie
    120 min
Modifică setările cookies