Delicii cu ciocolata

Delicii cu ciocolata
Data publicarii: 05 Aprilie 2010

Ingrediente
Aluat:
4 albusuri
1 varf de cutit cu sare
175 zahar tos fin
1/2 lingurita scortisoara
75g ciocolata neagra rasa
( petale de trandafir pentru decor)
 o fiola de esenta rom de la Dr. Oetker
Crema:
250 g ciocolata tableta
2 lingurite de esenta de vanilie (sticluta)  de la Dr. Oetker
250 g mascarpone

Mod de preparare
1. Preancalziti cuptorul la 150°C
2. Se bat albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si apoi cu restul.
Se amesteca pana se obtine o bezea, dupa care se adauga scortisoara, ciocolata, amestecand usor.
3. Se tapeteaza o tava mare de aragaz cu hartie de copt, cu ajutorul unei lingurite se formeaza gramajoare.
4. Se coc timp de 60 de minute.

Crema
1. Se taie ciocolata in bucati si se topeste pe bain-marin, se lasa putin la rece si se adauga branza mascarpone.
2. Bezelele se lipesc intre ele cu putina crema si se aseaza pe un platou. Se orneaza cu petale de trandafiri.
 

Program Acasa TV
  • Duminică
  • 06:00 Santa Diabla
    120 min
    08:00 Lectii de viata
    60 min
    09:00 Doctor de bine - Acasa toamna 2025
    30 min
    09:30 ProVerde - Acasa toamna 2025
    15 min
    09:45 iBani - Acasa toamna 2025
    15 min
    10:00 O iarna ca-n povesti
    120 min
    12:00 Taramul sperantei
    180 min
    15:00 Santa Diabla
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Pariu cu destinul
    120 min
    20:00 Mostenirea
    120 min
    22:00 Acea fata
    120 min
    00:00 Lectii de viata
    60 min
    01:00 Inimi singuratice
    195 min
    04:15 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    04:45 O iarna ca-n povesti
    75 min
    06:00 Alaca - iubire si tradare
    120 min
Modifică setările cookies