Dulceata de mere cu caramel

Dulceata de mere cu caramel
Citeste mai mult despre: Reteta de ACASA, Dulceata de mere cu caramel
Data publicarii: 09 Iunie 2010

Ingrediente:

500 g zahar
1 plic Gelfix 2:1 de la Dr. Oetker
2 caramele
650 g mere curatate si spalate
350 ml suc de mere
1 plic zahar vanilat Bourbon de la Dr. Oetker
1 plic sare de lamaie de la Dr. Oetker

Mod de preparare:

2 linguri de zahar se amesteca cu gelifiantul si se dau deoparte.
Restul de zahar se topeste intr-o cratita la foc mediu, amestecand continuu, pana capata o culoare brun-deschisa. Se da zaharul caramelizat deoparte si se adauga cele 2 caramele, se omogenizeaza dupa care se lasa la racit.(Se lasa la racit ca sa nu sara atunci cand se adauga celelalte ingrediente lichide).
Intre timp se curata merele de coaja si de miezul cu samburi, se taie cubulete, se cantaresc 650 g si se amesteca intr-o oala cu sucul de mere, gelifiantul amestecat cu zahar, zaharul vanilat Bourbon si sarea de lamaie. Peste acestea se adauga zaharul caramelizat racit si se aduce la fierbere la foc mediu, dupa care se clocoteste timp de 3 minute. Borcanele se umplu cu dulceata pana la filet, se sigileaza si se tin pe capac timp de 5 minute.

Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Flori insangerate S3
    105 min
    07:45 Inimi de cenusa
    60 min
    08:45 Drumul catre Soare
    75 min
    10:00 Inima tradata
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Fructul oprit
    60 min
    13:00 Jocuri de putere si pasiune
    60 min
    14:00 Dallas
    60 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Soarta nu pune intrebari
    60 min
    17:00 Curajul de a te iubi
    120 min
    19:00 Flori insangerate S3
    120 min
    21:00 Inimi de cenusa
    60 min
    22:00 Dallas
    60 min
    23:00 Drumul catre Soare
    60 min
    00:00 Fructul oprit
    60 min
    01:00 Flori insangerate S3
    105 min
    02:45 Trei surori S3
    90 min
    04:15 Doctorul casei
    60 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Santa Diabla
    120 min
Modifică setările cookies