1. Se taie pepenele in felii, se decojeste si se opreste miezul. Miezul se curata de samburi, se taie cubulete si se cantaresc 400 g. Se decojesc grepfruturile si portocalele astfel incat pielita alba sa fie complet indepartata. Se fileteaza grepfruturile si portocalele. Sucul rezultat din filetare se colecteaza. Se cantareste o cantitate de 350 g de pulpa grepfrut cu suc si o cantitate de 250 g de pulpa portocala cu suc.
2. Se toarna intr-un vas bucatile de pepene, sucurile de citrice, sarea de lamaie, zaharul si continutul plicului de Gelfix. Compozitia obtinuta se aduce la fiert amestecand continuu. Se amesteca in continuare si se lasa la clocotit timp de cel putin 3 min, apoi se ia de pe foc.
3. Dulceata se toarna imediat in borcane. Se infileteaza capacele, iar borcanele se rastoarna si se lasa aprox. 5 minunte asezate pe capac.
4. In timpul racirii, borcanele se rasucesc ocazional pt. a se distribui cat mai bine bucatile de fructe.
Sfat: Este mai simplu daca pur si simplu stoarceti fructele. Folositi apoi pulpa fara samburi.
06:00 | Flori insangerate S2 120 min
|
---|---|
08:00 | Fie ce-o fi! 120 min
|
10:00 | Dragoste de neinvins 60 min
|
11:00 | Stirile Acasa Actualitati 60 min
|
12:00 | Dreptul la iubire 60 min
|
13:00 | Ingerul razbunarii 120 min
|
15:00 | Stirile Acasa Magazin 60 min
|
16:00 | Fata cu ochi de onix 60 min
|
17:00 | Dragoste amara 120 min
|
19:00 | Flori insangerate S2 120 min
|
21:00 | Fie ce-o fi! 120 min
|
23:00 | Trei surori S3 60 min
|
00:00 | Dreptul la iubire 60 min
|
01:00 | Flori insangerate S2 135 min
|
03:15 | Leylifer 120 min
|
05:15 | Stirile Acasa Magazin 45 min
|
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|