1. Se taie pepenele in felii, se decojeste si se opreste miezul. Miezul se curata de samburi, se taie cubulete si se cantaresc 400 g. Se decojesc grepfruturile si portocalele astfel incat pielita alba sa fie complet indepartata. Se fileteaza grepfruturile si portocalele. Sucul rezultat din filetare se colecteaza. Se cantareste o cantitate de 350 g de pulpa grepfrut cu suc si o cantitate de 250 g de pulpa portocala cu suc.
2. Se toarna intr-un vas bucatile de pepene, sucurile de citrice, sarea de lamaie, zaharul si continutul plicului de Gelfix. Compozitia obtinuta se aduce la fiert amestecand continuu. Se amesteca in continuare si se lasa la clocotit timp de cel putin 3 min, apoi se ia de pe foc.
3. Dulceata se toarna imediat in borcane. Se infileteaza capacele, iar borcanele se rastoarna si se lasa aprox. 5 minunte asezate pe capac.
4. In timpul racirii, borcanele se rasucesc ocazional pt. a se distribui cat mai bine bucatile de fructe.
Sfat: Este mai simplu daca pur si simplu stoarceti fructele. Folositi apoi pulpa fara samburi.
| 06:00 | Santa Diabla 120 min
|
|---|---|
| 08:00 | Lectii de viata 60 min
|
| 09:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S4 toamna 2025 60 min
|
| 10:00 | Cadoul preferat 120 min
|
| 12:00 | Taramul sperantei 180 min
|
| 15:00 | Santa Diabla 120 min
|
| 17:00 | Lectii de viata 60 min
|
| 18:00 | Pariu cu destinul 120 min
|
| 20:00 | Mostenirea 120 min
|
| 22:00 | Acea fata 120 min
|
| 00:00 | Lectii de viata 60 min
|
| 01:00 | Inimi singuratice 210 min
|
| 04:30 | Cadoul preferat 90 min
|
| 06:00 | Santa Diabla 120 min
|