Ingrediente:
125 g miere
200 g zahar
1 plic zahar vanilinat de la Dr. Oetker
125 g unt sau margarina
4 linguri lapte
1 fiola esenta de migdale de la Dr. Oetker
3 lingurite scortisoara macinata
½ lingurita de ghimbir
½ lingurita de cuisoare pisate
1 plic Finesse de portocale de la Dr. Oetker
1 lingura cu varf cacao de la Dr. Oetker
500 g faina
1 plic praf de copt de la Dr. Oetker
1 praf de sare
1 cutie creioane colorate pentru décor
Mod de preparare:
Mierea, zaharul si zaharul vanilinat, untul si laptele se incalzesc usor pana se dizolva mierea si zaharul. Se lasa sa se raceasca in vasul pentru mixer.
Se adauga esenta, condimentele si aroma de portocale si se omogenizeaza cu mixerul la viteza maxima. Se incorporeaza apoi treptat faina amestecata cu cacaua si cu praful de copt. Cand incepe sa se ingroase aluatul se framanta pe planseta, dupa care se intind 2 foi de aluat cu grosimea de ½ cm. Foile se decupeaza cu ajutorul unor forme pentru fursecuri si se coc pe rand la 180°C, cate 10-15 minute.
Dupa ce se racesc, globuletele se coloreaza cu creioanele pentru décor.
Sfat: Pentru a le agata in pomul de Craciun, formele de turta dulce trebuie gaurite cu ajutorul unei scobitori, inainte de a se introduce in cuptor.
06:00 | Inima nu minte 120 min
|
---|---|
08:00 | Leylifer 60 min
|
09:00 | Scrisoarea de adio 60 min
|
10:00 | Nu-i nimeni ca mine 60 min
|
11:00 | Stirile Acasa Actualitati 60 min
|
12:00 | Esmeralda 60 min
|
13:00 | Dragostea si banii 120 min
|
15:00 | Stirile Acasa Magazin 60 min
|
16:00 | Fata cu ochi de onix 60 min
|
17:00 | Iubirea din mine 120 min
|
19:00 | Inima nu minte 120 min
|
21:00 | Leylifer 60 min
|
22:00 | Scrisoarea de adio 60 min
|
23:00 | Numele meu e Riza 60 min
|
00:00 | Esmeralda 60 min
|
01:00 | Leylifer 75 min
|
02:15 | Sarutul otravit 150 min
|
04:45 | Ce se intampla, doctore? 30 min
|
05:15 | Stirile Acasa Magazin 45 min
|
06:00 | Pe firul iubirii 120 min
|