Painici de post

Painici de post
Citeste mai mult despre: Reteta de ACASA, mancare, painici de post
Data publicarii: 01 Decembrie 2010

Ingrediente: Pentru aluat: 400 g făină 1 plic  drojdie uscata  de la Dr. Oetker 1 lingură cu  zahăr 2 vârfuri de cuţit cu sare 8 linguri  ulei de masline 300 ml apă călduţă Pentru ornat: miez de nuca miere

Mod de preparare:
Se amesteca faina cu drojdia uscata. Se toarna apa calduta, uleiul, zaharul brun, si un praf de sare. Se frământă aluatul cu mâna sau cu spiralele mixerului şi se lasă la dospit 45 minute (pană când aluatul creşte).

Se  împarte aluatul în două. Fiecare parte se întinde pe masa de lucru. Grosimea aluatului întins trebuie să fie de circa 5 mm. Aluatul se taie cu ajutorul pahar lat sub forma de cercuri. Chiflele se ung cu apă, se aseaza miezul de nuca pe deasupra şi se mai lasă 15 minute la crescut. Se dau la cuptor şi se coc aproximativ 20 minute.

Cuptor electric: 200 ° C
Cuptor cu gaz: Treapta 4
Timp de coacere: cca. 15 minute
Se ung cu miere cand sunt inca putin calde.

Program Acasa TV
  • Luni
  • 05:45 Flori insangerate S2
    120 min
    07:45 Speranta si mandrie
    75 min
    09:00 Inimi singuratice
    60 min
    10:00 Dragoste de neinvins
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Dreptul la iubire
    60 min
    13:00 Vise desenate
    60 min
    14:00 Dallas
    60 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Vremea iubirii
    60 min
    17:00 Dragostea vietii mele
    120 min
    19:00 Flori insangerate S2
    120 min
    21:00 Speranta si mandrie
    60 min
    22:00 Dallas
    60 min
    23:00 Inimi singuratice
    75 min
    00:15 Dreptul la iubire
    45 min
    01:00 Flori insangerate S2
    135 min
    03:15 Leylifer
    105 min
    05:00 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    05:45 Flori insangerate S2
    120 min
Modifică setările cookies